tisdag 6 juni 2006

Aha, nu förstår jag.

Åkte efter en körskolebil på Avenida Diagonal. Någon övningskörde. Trafikljuset slog om till gult. Körskolebilen med elev körde vidare. Det hann såklart bli rött innan de ens kommit halvvägs in i korsningen. Det fanns inte en tanke på att sakta in för att det slagit om till gult. Man lär sig att köra som en riktig spanjor i en spansk körskola!

Här är det ju alltid kaos i varje korsning. Alla kör ju alltid när det precis slagit om till rött. Man gasar vid gult. Och samma sak från andra hållet. Alla tjuvstartar alltid och kör iväg innan det blivit grönt igen. Man kollar när "herr-gå-man" börjar blinka och tar det som en körsignal. Det innebär att från alla håll kör alla mot rött. Och i mitten möts man och tutar. Dessutom blir det ibland två filer istället för tre efter korsningen, så där fortsätter bråket. Men vad gör det? Alla bilar har repor och bucklor. Det hör liksom till. Och trafikolyckor är väl redan förutbestämt uppifrån, eller?

Grattis Sverige, det är er dag idag.

1 kommentar:

Nejma sa...

Haha, kom till Marocko, här är det snäppet värre! Min bilskolelärare säger åt mej att parkera på övergångsställe, köra 60 på 40-väg, osv så jag är bra förberedd på att köra i marockansk trafik när jag tagit körkortet. *s*

/Nejma