söndag 25 juni 2006

Länge leve Orienten.

Katalansk mat saknar kryddor. Tanken är antagligen att råvarorna ska tala för sig själv. När man beställer en kötträtt på en vanlig kvarterskrog får man en okryddad köttbit. Rakt av. Mitt på tallriken. Sås existerar inte. Om man glömt att beställa en sallad, så blir det ganska ensamt på tallriken. Nu är man ju van. Så man beställer en sallad också. Och då ligger där lite salladsblad och en hög med konserverade grönsaker intill. Jo, jag vet, några av världens främsta gourmetkök finns här. Det är sant. Och de serverar fantastisk mat. Men... hoppet ner till de vanliga krogarna är gigantiskt. I Stockholm, när man betalar 100 kronor - som en normal lunch kostar här - så får man nästan alltid bra mat. Oavsett vad man beställer på menyn så blir det aldrig äckligt. Nog med klagomål. Nu kommer det roliga.

Vi har hittat vägen till frid. En britt på mannens jobb tipsar om ett litet krypin i ett gathörn - som serverar indisk mat. Underbara såser. Kryddat kött. Tandoori. I am in heaven. Restaurante NICE SPICE på C/ Pujades har kanske stans bästa take away. Söndagen är räddad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Tankte bara kolla med dig om priserna pa den har restaurangen. Letar fortfarande efter ett matstalle med take away som inte innebar kinamat, som ar hyfsat ofrasch har i bcn.... Tack pa forhand! /Johanna

Maria Agrell, Barcelona sa...

Bra priser. Fantastiskt gott. Men tyvärr ingen utkörning.

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»