måndag 24 juli 2006

Djurö

På väg ut till Djurö stannar vi för att tanka bilen. Då öppnas himlen! Åska, blixtar, regn och till och med hagel faller ner från skyn. Jag blir inte så sugen på att åka ut på öppet hav i storm. Mannen springer istället in på shoppingcentret med en dyngblöt son och köper regnställ. En båtsemester ställer man inte in för att vädret bråkar. Själv är jag livrädd, men gravida frun biter ihop.

Lyckligtvis avtar regnet när vi kommer fram till båten för att packa in all vår mat och omfattande packning. Strax efter sju lättar vi ankar och drar iväg. Äntligen.

Det är alltid meckigt att leta reda på alla båtprylar från ifjol och planera matinköp för en vecka till sjöss. Mannen gillar att komplettera utrustningen på Clas Olsson och Max blev också glad över sitt nya metspö och cyklop med snorkel som pappa köpt.

Hurra, vi hittar en bryggplats i naturhamnen på Bullerö. Klart väder, några få mygg och massor av grodor. Grillar korv och oxfilé. Sonen och jag gör alla våra behov på båtens toalett - fast septiktanken var visst full så det blev riktigt ofräscht. Vilken dålig start. Mannen får fixa. Börjar nästan gråta i den fuktiga hytten. Somnar helt utmattad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Your website has a useful information for beginners like me.
»