måndag 25 september 2006

Firade "La Mercè 06" på stranden.

Barcelona har firat festivalhögtiden La Mercè i helgen och det innebär lokal helgdag idag måndag. Endast i Barcelona.

Det regnade tyvärr när våra svenska vänner Jonas, Agneta & Wilmer landade i fredags. Nej, nej, nej, tänkte vi, för vi vill alltid visa stans mest fantastiska sida när vi har besök från Sverige. Gästerna måste ju få en härlig avkopplande semester när de tagit sig tid att flyga ner.

Men idag sken solen (hurra, hurra) och då passade vi på att ha en härlig sommardag på stranden. Vi badar i de stora vågorna; alla utom en vuxen. Som vanligt stirrar alla andra solbadare när vi grillar kyckling, korv, majskolvar och kött på vår klotgrill en bit från havskanten. Kanske tittar de för att de också blir hungriga - eller också för att det är olagligt att grilla. Jag frågar inte.

Framåt kvällen köper vi glass och lyssnar på DJ:n som spelar skön dansmusik på vinyl vid strandcaféet - och vi drömmer oss tillbaka till livet före barn. Istället för att dansa loss, går vi hem och nattar barnen...

Småpojkarna är superkaxiga och ligger i samma rum och pratar hemlisar med stängd dörr tills den ena somnar och då blir plötsligt mamma viktig igen - för den som är ensam vaken. Stor blir liten ganska snabbt ibland.

Jo, i övrigt så missade vi förstås alla de 500 aktiviteter som stan har anordnat just för att fira denna högtidshelg. Det får bli något annat år.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men gud, vad mysigt det där verkar... och ser mysigt ut gör det också!