söndag 3 december 2006

White Christmas after all.

Äntligen snö i Masella, 2 timmars bilresa härifrån Barcelona. Det ser ut att bli en en VIT JUL för oss i Spanien också i år, för nu har vi bokat hotell så vi kan åka skidor uppe i Pyrenéerna på självaste julafton. Känns rätt ok.

6 kommentarer:

Sandra sa...

Fuskigt, här i sverige är det bara regn och blåst

Anonym sa...

Spanskaövning:

http://www.elpais.com/articulo/subida/temperaturas/amenaza/temporada/esqui/Espana/elpepusoc/20061205elpepisoc_2/Tes

Anonym sa...

hoppas det hinner komma lite snö tills dess då! jag var i pyreneerna igår (la molina) och det var inte mer än nån millimeter snö allra högst upp på toppen...

Anonym sa...

Hej! Jag tror inte jag kommenterat förr, men brukar läsa din blogg. Nu blev jag dock nyfiken. Vilken skidort ska ni åka till, Masella? eller kanske Port del Compte?

mvh

Maria Agrell, Barcelona sa...

Masella/La Molina eller Baqueira-Beret (http://www.baqueira.es).

Men vi skulle också vilja utforska Andorra i vinter.

Är det bra i Port del Compte? Långt bort? Hur är backarna? Schyssta restauranger?

Anonym sa...

Mja alltså. Jag bor 1,5 mil från port del compte och man blir väl hemmablind :P

Jag åker själv inte skidor så jag kan inte säga så mycket om backarna i jämförelse med andra ställen.. Det finns väl några svårare partier, men annars är deras image mer att det är en skidort som ligger nära barcelona (1,5-2 timmar) med bra installationer för familjer.

De kommer att öppna på fredag. Det har typ snöat en gång bara, men de har varit kallt senaste veckan så de har gjort mycket konstgjord snö.

Angående restauranger så finns det en hel del fina runt omkring. Just själva samhället port del compte är inte så stort, närmaste bankomat etc finns i sant llorenç de morunys där jag bor, här finns också ett hotell jag gillar skarpt (jobbar som personlig ass åt ägarnas son) Hm. Kolla gärna in http://www.lavalldelord.com/ där det finns information om det här området och om aktiviteter hela året, och kolla http://www.monegal.com/ om du ville se hur hotellet jag rekommenderar ser ut :) (det finns förstås hotell uppe vid skidorten med)