fredag 16 februari 2007

Tiderna förändras.

När min första son Max föddes för drygt 5 år sedan var min man och jag föräldralediga samtidigt. Hela 6 månader. Myste i badorten Sitges tillsammans. När vi kom hem till Stockholm igen var det superjobbigt att ta hand om bebisen själv. Jag tyckte inte om att vara mammaledig ensam. Det fick bli varannan dag principen. Med studier och eget företag funkade det rätt bra.

Denna gång är jag mammaledig själv. Fast jag jobbar samtidigt. Och det fungerar hur bra som helst. Förstår inte att min lille Ted kan vara så otroligt enkel. Fast jag hör rösterna i bakhuvudet: vänta och se...

Som idag. En vanlig Ted dag:

Vi vaknar kl. 10.00. Tittar på varandra. Skrattar. Kramas. Pratar. Sedan får han mat. Ted rapar och gör nr. 2 i blöjan. Jag byter och han badar. Sedan lägger jag honom i hans babygym där han leker med sina händer och tar på den hängande kossan i någon timme intill mig. Ibland har vi ögonkontakt, jag pratar och vi skrattar. Sedan somnar han in. Samtidigt har jag hunnit gå igenom min mail, skrivit på ett strategidokument, ringt och planerat framåt.

Ted vaknar. Vi dansar till Massive Attack i vardagsrummet och ser ut över Barcelona genom panorama fönstren. Pussas. Ted ler. Som alltid när han inte är hungrig eller trött. Ted äter och rapar. Jag byter blöja.

Vi tar bussen till Barcelona Television. Solen skiner. Det är varmt. Tar av mig kappan. Ted gör nr. 2 en gång till. Hrm. Får en plastpåse av lokalvårdaren när jag kommer fram till BTV. Smyger in på toaletten. Någon chic ung TV-tjej kommer in. Jaja.

Sätter mig med redigeraren och vi börjar gå igenom de tre reportagen jag producerat sedan sist; SWEA:s årsmiddag, 3GSM World Congress och 22@ konferensen. Ted sitter i mitt knä och tittar på. Efter ett tag gnyr han lite. Lägger ner honom i vagnen. Han får sin napp och somnar. Bara sådär.

Hallå?!?! Fattar ingenting. Hur kan det vara så lätt? Vad jag minns med Max så bar vi runt honom i timmar eller gick fram och tillbaka som galningar med honom i barnvagnen, för att han vägrade sova. Men som sagt, Ted är bara 3,5 månader ännu. Jag vet, tiderna förändras.

Inga kommentarer: