torsdag 15 mars 2007

Jag gör en Viggo.

Måndag
Betalar taxichauffören, checkar in i automaten och lägger Rimowan på bagagebandet. Stöter ihop med Jimmy Tjärnlund utanför tax free. Vi tar en kaffe och snackar fotboll, logistik och internationell expansion. Står bredvid Rolf Tjärnlund och pratar Miró på väg in i planet.

När jag lämnat in väskan på Hotell Riddargatan springer jag till Hotell Anglais för en kopp te med Fredrik Arnander. Det är vår i luften.

Äter lax-Wallenbergare till middag på PA & Co med Lena Lundholm. Sitter bordet intill Niklas Strömstedt och Steffo Törnqvist. De ska på Dollykonserten och är glada för det, men vi pratar inte om det. Cecilia Larsson kommer lagom till desserten. Vi pratar en snabbis med Thomas Brühl, som gjort om Sveriges Turistråd till VisitSweden. Bibi & Björn Agrell har varit på TV-inspelning och tittar också förbi PA och säger hej.

Tisdag
Frukost med Johan Staël von Holstein på hotellet redan vid åtta. Han är entusiastisk och berättar om entreprenörskap och jämför Ericsson och Kinnevik när det gäller hur många företag som skapats av människor som jobbat på respektive bolag.

Möter duktiga Ebba Wickbom, som berättar att hon precis sålt Happy Hippo på vägen till mitt möte med Jan Gerschwind på webbyrån Delta uppe vid Narvavägen där jag också växlar några ord med VD:n John Lilja som jag jobbat med i många år.

Promenerar i solen längs Strandvägen och beger mig upp mot Odenplan. Äter strömmingslunch på Tranan med Lars Dahmén som häromåret lämnade jobbet som chefredaktör för Computer Sweden och nu är VD för hela IDG. Tar bussen ned till Stureplan för en kaffe på Anglais med Torbjörn Sandberg och kramas med min gamla gode vän Johan Strid på vägen in.

Styrelsemöte på eftermiddagen. Vår nya ledamot Maria Frostling-Henningsson är sympatisk och har konstruktiva åsikter. Vid femtiden en Ginger Ale med Shenets Maria Forssén på Lisa på torget.

Tunnelbanan till Götgatsbacken för middag på Ljunggrens med Jens Assur, som snart ska ha fotoutställning på Färgfabriken. Innan hemfärd en liten sängfösare med Per Hamid Ghatan, Memo från Eyubi och roliga Claes Malmberg på restaurang Sjögren nere vid Mariatorget.

Onsdag
Frukost med alltid lika snygga Maria Tjärnlund. Vi glömmer gammalt gråll och planerar jobbprojekt tillsammans. Promenerar över Stureplan. När jag kommer till Anglais byter jag några ord med min fd. kursare från universitetet; Paola Padoan på Koncept, som skapat hotellobbyns nya inredning. Det blir en intensiv arbetslunch med strålande Patricia Kempff innan det är dags att springa iväg till Arlanda Express.

På flyget är det party längst bak i planet. Det är bara jag och Bengt Braun som inte dricker sprit. Så det pratar jag och hans fru om när vi kliver av innan de drar vidare till Mallorca.

P.S. Viggo Cavling är chefredaktör på Resumé och skriver på sin blogg om vilka han träffar varje dag. Borde ju vara helt ointressant för alla utom nyfikna jag, men tydligen är det den mest besökta sidan på hela Resume.se

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag bor ocksa i Barcelona!

Visste inte att det fanns ett svenskt program pa Barcelona TV.

skojigt.

Kolla in min barcelona sida:

http://www.barcelona-turist-guide.se

Eva sa...

Oj vad du hann med!

Anonym sa...

Du det där kan man kalla name dropping så det stänkte ordentligt!

Fröken L sa...

Du verkar ha haft fullt upp. Hoppas att du har kunnat koppla av lite också när du väl har varit hemma i sverige.

Kram Dila

Anonym sa...

För att inte vara statusbrydd är du väldigt mån om att visa vilken status du själv har. Hyckleri, någon?

Anonym sa...

"Good bye statusstress.

Nu minns jag.

Det jag tyckte var den allra största befrielsen med att flytta från Östermalm till Barcelona var att man inte längre hade någon som helst koll på statuskoder. Man vet inte längre vad som anses "fint" och "fult". Reglerna är okända."

Vidrigt - say no more....

Anonym sa...

pinsamt att inte skriva sitt namn när man är så kritisk,capullo!

Fröken L sa...

Vad kul det är med avundsjuka människor och ännu roligare när de inte vågar stå för det(genom att vara anonyma)! Man väljer själv hur man tolkar företeelser runt omkring sig. Har man valt en avundsjuk utgångspunkt så har man. För mig var detta ett sätt för Maria att berätta allt hon hann med hemma i Stockholm i arbetsväg. Men som sagt vi tolkar alla saker olika...

Maria Agrell, Barcelona sa...

Tack för era kommentarer.

Jag tror att beroende på var man själv befinner sig i livet så tolkar man världen och andras beteende utifrån sina egna värderingar och hur man själv förhåller sig till andra.

Till Anonym:
Jag tyckte mest det var roligt att berätta allt jag hann göra i Stockholm.

När jag till vardags är hemma med barnen så hinner jag vanligtvis bara med att handla mat, tömma diskmaskinen, byta blöjor, laga mat och i bästa fall hänga några maskiner tvätt.

Därför kändes det riktigt lyxigt i Stockholm när jag bara kunde tänka på mig själv ett par dagar och hade tid att umgås med sköna människor som jag tycker om.

Och så gjorde jag som Viggo på Resume; Skrev ned alla jag träffade, vad vi åt/drack och var vi sågs. Tyckte det var en kul idé.

Ledsen om jag provocerade dig. Det var inte meningen.

Anonym sa...

Det måste gå att banna "Anonymous said..." och de bittra inläggen!!! Varför kan inte han/hon behålla sin bitterhet för sig själv. -Gå ut i skogen och förfölj en fluga eller nåt. Så kan vi andra läsa vidare om Marias liv i lugn och ro.
/Nicolas