onsdag 27 juni 2007

Sommarlovet i skolan.

Alla "stora" barn på Max skola har simskola varje dag under hela juli månad. Stora barn är de som är 3, 4 och 5 samt några som hunnit fylla 6 år.

Barnen samlas som vanligt kl. 9.00 i klassrummet för att i gemenskap trupp åka i väg i bussar till simhallen vid stranden där de övar ryggsim, dykning och att crawla.

Efter badet leker de på stranden och framåt lunchtid tar de bussen tillbaka. På eftermiddagen slipper eleverna sina vanliga läxböcker utan bara leker och leker och leker på skolgården och i klassrummet.

Som sommarlov på skolan. Max har aldrig varit gladare och själv är man ju rätt nöjd också. Vi ser fram emot en skön semester i augusti tillsammans istället.

P.S. Hur får man ihop det i Sverige med 10 veckors sommarlov och 5 veckors semester - per år????

4 kommentarer:

Basilika sa...

Jag tycker din sons skola later alldeles underbar! De verkar ju fa lara sig hur mycket som helst, samtidigt som det later som om det ar ytters pedagogiskt upplagt och din son verkar ju trivas. Simundervisning for 3-6 aringar pa skoltid! Det ar ju alldeles fantastiskt!

Maria Agrell, Barcelona sa...

Ja, Max nuvarande katalanska skola är faktiskt helt underbar. Tyvärr är den bara för barn i åldern 4 månader till 6 år, så i höst måste han byta skola.

Vi har valt den amerikanska skolan ASB som gör det möjligt för oss att flytta till något annan land framöver eftersom han får lära sig engelska, spanska och inte bara katalanska. Dessutom har de undervisning i svenska genom Skandinaviska klubben.

Nackdelen är att det är så förbaskat dyrt och jag har riktigt ågren inför det.

Bara inträdesavgiften ligger på 40 000 SEK och årsavgiften på 9 000 SEK. För att inte tala om den månatliga kostnaden på ungefär 10 000 SEK under alla årets 12 månader (även sommarlovet). Det inkluderar undervisning, skolbuss och mat - men INTE utflykter.

Lyckligtvis är det några år kvar innan lillebror ska börja.

Basilika sa...

Huva vad dyrt! Antar att de framst riktar sig till ex-pats dar foraldrarnas foretag plockar upp notan. Sjalv gick jag pa brittisk skola nar jag bodde utomlands med mina foraldrar men det betalade foretaget. Har en kansla att det var ruskigt dyrt...

Ha en fin helg!

Anonym sa...

Låter som standard pris för amerikanska skolor i Europa. I alla fall för den i Haagområdet.
Men visst är vi spääschjsel vi utlandssvenskar?! :-)