tisdag 24 juli 2007

Spanair, ja tack.

Från och med den 28 oktober 2007 måste alla resande med Sterling betala för att checka in sitt bagage. Man ska betala redan när man beställer sin resa. Man kan köpa maximalt 25 kg bagage.

Hur vet man när man bokar hur hur mycket packning man kommer att ha?

Varje bagagemängd är kopplad till en viss passagerare, och passagerare får inte dela på vikt-till-delningarna för bagage. En väska för hela familjen går alltså inte.

Upp till 15 kg: 32 SEK, 15 till 20 kg: 200 SEK , 20 till 25 kg: 368 SEK.

Så besvärligt.

8 kommentarer:

Shadow sa...

Vilken oerhört idiotisk idé! Bojkotta dem! Bättre att införa avdrag för de som har lite baggage. Ge dem en lunchkupong eller något...

Basilika sa...

Men vad himla struligt! Men de raknar val med att folk betalar for max bagage for att vara pa den sakra sidan..

Eva sa...

Ja det var tydligen så för clubsterling kunder med, fast då får man iaf 10 kilo gratis, för något år sen fick man ta med 40 kilo! Tacka vet jag spanair, min nya favorit, för 69€ blir man uppgraderad till business och det är jättebra!

la linda sa...

det är ett fult sätt att försöka lura sina kunder på. man tror uppenbarligen att vi inte ska förstå att det lite lägre biljettpriset bara är en typ av kammoflage och troget fortsätta flyga med sterling (eller ryanair som sen länge har samma procedur). övrig kuriosa som jag själv inte har föreståelse för är att oavsett om man betalar eller inte får en person bara ha en väska och maxbaggage 25 kilo, vilket innebär att alla kilo över dessa betalas för sig. och med dessa är de väldigt petnoga kan jag informera.

Viktoria Löwenthal sa...

För något år sedan skojade vi om att snart skulle man inte våga sätta sig ner på sterling för då skulle man bli krävd på ytterligare pengar. det är absolut snart en verklighet, de är inte kloka. Att ta med en barnvagn gick på ett år upp från 0 till 10 per resa, sedan till 16 och nu, ja kostar det inte 20 euro? Sedan Sterling blev uppköpta har deras kundpolitik åkt ner i botten och deras priser i topp (om man räknar med allt extra man får betala). Bojkotta! Jag har gått över till Spanair, MYCKET bättre och oftare i tid.

Anonym sa...

Tack för intressant och trevlig läsning på din blogg. Vi har bokat resa till Barcelona i början av augusti och sitter febrilt och letar efter bra hotell och sevärdheter :)

Kläm

Maria Agrell, Barcelona sa...

Och här sitter jag och har precis bokat en Sterling biljett mellan Stockholm och Barcelona för hela familjen - enkel...

Det var ju så billigt - men alla avgifter som tillkommer är ju skrattretande.

PRIS:
Biljettpris: 492 SEK
Bokningsavgift: 160 SEK
Avgifter o skatter: 784 SEK

Totalsumma: 1 436 SEK

Slår vad om att övervikten kommer att dubblera priset när vi checkar in.

9:33 AM

Anonym sa...

Sterling gör samma grej, så man får pynta för bagaget SEPARAT. SAS kanske inte är så dumt i alla fall. Så länge de nu finns kvar.