torsdag 2 augusti 2007

Det här med vänskap.

Kärlek är svårt. Men vänskap är svårare.

Kärlek har oftast en början och ett slut. Det finns tydliga normer. Det viktigaste är att bara älska en åt gången. Du får heller inte ha sex med fler än en - om inte den andra är med.

Vänskap är annorlunda. Man kan ha hur många vänner man vill. Det finns inget slut och ingen klar början. Första hånglet. Finns inte. Bröllop? Finns inte.

Så när blir en bekant en vän?

När man berättat en riktig hemlis? När man druckit kaffe varje dag i ett år? När man delar samma barndomsminnen? När man ställt upp för varandra i tuffa tider? När man partat på Mallis en vecka? När man rest ihop? När man delar samma erfarenhet?

Eller helt enkelt när man synkar. Och kan man göra slut eller rinner det alltid bara ut i sanden?

1 kommentar:

San sa...

Det är ju inte lika väldefinierat när det handlar om vänner. Man säger ju kanske inte alltid att "nu är det vi". Och därför blir ju inte heller slutet lika väldefinierat. Så visst är det vanligare att det rinner ut i sanden (som med ett rollo) än att man faktiskt gör slut. Och det känns konstigt att något starkare (som en vänskap) kan dö ut lika odramatiskt som en fling. Men då synkade man kanske aldrig. Eller inte längre. Men man kan göra slut med vänner, tro mig. Mig har det bara hänt en gång. Men då handlade det mer om någon med ett stort ego som inte fick fylla hela rummet med sitt ego och därav helt enkelt gjorde slut med mig. Men det är inget jag lider av. Det känns ganska skönt att ha begravt den vänskapen. Den var ju aldrig riktigt äkta ändå, känns det som.