måndag 22 oktober 2007

Det här med barn.

Vi pratade om livet innan barn, mannen och jag. Ett helt liv sedan. Vi reste över hela världen varje ledig stund. Och var pigga nästan jämt.

Två barn känns betydligt mer än ett plus ett. Eller är det bara vi som är slöa och våra barn ovanligt pigga?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag trodde att barn nummer 2 skulle tillföra mindre än 100% mer jobb. Jag tycker det blev 125% mer. Det är allt det där med att bolla allt -- mat, badning, läggning etc etc. Alla säger att livet förändras helt när man får barn. Jag tycker att det STORA förändringen kom med barn 2.... 1an innebar ej SÅ stor förändring.
Nummer 3 innebär förhoppningsvis 25% mer jobb bara! Det är det jag och Mannen min satsar på!

liv sa...

det är oändligt mycket svårare att få ihop två jobb med två barn, framförallt i ett nytt samhälle. Mitt största problem är att ett barns nästa påhitt kan jag förutse, när de är två kan jag inte kalkulera alla möjliga utfall av varje given situation utan är på helspänn för att undvika katastrofer hela tiden, och en vild tvååring innebär ständig jour, allt kan gå sönder, inte minst min lilla vilda unge. Tröttheten kan jagas bort för en stund med mycket sömn, regelbunden bra mat och motion, men den ligger nog som en dimma över minnet av barnens första år. Kanske blir det bättre med tiden?

Hälsningar
Liv