måndag 10 december 2007

Dessa svåra livsval.

Är tiden inne för en förändring?

En radikal svängning mot en nygammal tid.

Min första dator jag skrev på var en Macintosch (pappas).

Sedan dess har den bärbara PC:n varit min närmsta medhjälpare.

När jag nu köper en ny dator; Ska jag övergå till Apple?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du verkar definitivt vara en Apple-människa så kör på det.

Anonym sa...

Vill du åka skridskor i uppförsbacke? - Köp ett äpple.

Man får meka och trixa bara för att se på streamade nyheter på svt eller tv4 osv, osv, osv, osv.

Mer lättanvänd än Vista? Beror helt på tidigare erfarenhet och förkunskaper men kanske allra mest på vilka du har i din närhet som kan hjälpa till när det krånglar.

Idag sätter inte själva hårdvaran hinder för vilket operativsystem du vill köra. Du kan installera Vista på äpplet. Så du behöver egentligen inte välja. Kör båda pa samma burk!

Eller tryck in Ubuntu i burken.

Vill du leva lite på kanten:
http://www.ubuntu.com/

Vill du luta dig lite över kanten:
http://www.freebsd.org/

För dom som vill hänga i kanten finns manga alternativ. Inte relevant här just nu.. Inget stavas dock A p p l e.

Apple-människa = Offer för väl fungerande reklam som maniskt skall lösa allt med sin Mac i tron om att det är coolare än allt annat...

/Salomon
- use whatever solves the problem

DeepBlueSea sa...

Kastade en sån gammal Macintosh häromveckan, den som du har i bild här bredvid. Den hade legat i ett skåp i ett antal år medan jag smidade (smed?) planer på att göra om den till a (brevlåda b) roligt förvaringsställe och så vidare. Du förstår...

Själv älskar jag min Mac powerbook G4 med 17 tums skärm. Den är nästan 4 år gammal och fortfarande fin, både i funktion och utseende. Det är min första mac. Min fru hade en tidigare, en laptop som gjorde fin trogen tjänst under 5 års tid. En kollega som har pc vet jag brukar köpa nytt typ vart 3.e år. Det är också en aspekt, kanske blir maccen billigare i längden med tanke på livslängden.

Jag umgås med min dator mellan 6 och 10 timmar om dagen. Därför vill jag att den ska vara vacker. Både hårdvara och mjukvara är, tycker jag, långt vackrare i/på en mac.

Min gamla IBM pc brukade fastna flera ggr i veckan.... Maccen har gjort det några gånger de senaste åren.

Men prova själv.... känn på tangentbordet, lyssna till hur den låter eller inte låter...

Ser fram emot att läsa fortsättningen.

PS Gillar din blogg!

Patri sa...

Jag var i samma position som du för 3 veckor sen..
Vi skulle köpa oss en ny bärbar och tanken var en macbook.
Vi åkte till El corte ingles och pratade med en trevlig kille som förklarade allt om pc och mac..
han frågade mig ifall jag hade nån kommpis/kollega med mac, för jag kanske skulle behöva hjälp elle nån program..osv. (software för mac är dyrare än för pcn)
Jag har ingen mac:vän så vi köpte en skit snygg VIT Sony Vaio :)
Vi älskar den..(ser nästan likadant som en mac ;), om det är design du är också ute efter ) och windows vista är ganska cool :)

Anonym sa...

Gör så här: köp en mac online hos Apple Store España. Du har 10-14 dagars returrätt om du inte gillar den. Det är inga som helst problem att lämna tillbaka - TNT kommer hem till dig och hämntar (well, stort problem i sverige - no doorman så man måste vara hemma hela dagen).

Köp inte mindre än 2 GB minne annars går det jättetrögt med word och powerpoint. Men köp inte minnet hos Apple - 4 gånger dyrare.

Anonym sa...

Jag köpte macbook pro efter en uppväxt med pc för att passa in i datamiljön på mitt jobb. Såhär efteråt är jag inte överdrivet imponerad, jag gillar åtkomligheten i PC bättre, Mac har inte förändrat mitt liv, stora program är identiska i båda miljöer och det är tydligt att PC erbjuder mer nya specialiserade program, det beror helt på vad du vill använda din dator till, men som redan nämnts kan du ha windows på mac, även om jag tycker att det funkar sådär.
Sedan tycker jag som ide att det är trevligt att köpa en snygg dator och jag tycker att silver är rätt fult, även om mac har snyggaste storskärmarna.
/Liv

Maria Agrell, Barcelona sa...

Varför ska det vara så svårt att fatta köpbeslut. Jag tror jag surfar vidare på min gamla dator tills den slocknar helt.