tisdag 5 februari 2008

Vem är du?

Börjar bli nyfiken vilka som läser min blogg. Över 5000 unika besökare varje månad. Mer än 200 varje dag. Men jag känner inte er. Eller? Har förstått att Bibi, Mattias, Gudrun, Cecilia, Malin och någon som heter Alex brukar titta förbi. Tror jag. Är så nyfiken. Berätta. Namn, (ålder), ort, minibeskrivning av dig och varför du hamnade här på min blogg. Snälla. Stort tack.

39 kommentarer:

Anonym sa...

Bibi, farmor, 60+, bor i Stockholm, är nyfiken på ert liv i BCN, men mest på nya bilder av barnbarnen. Gillar din blogg som handlar om allt möjligt.
Kram

Viktoria Löwenthal sa...

Viktoria, 34, har bott i Bcn, bor nu i by uppåt kusten med man o två halvblattar till barn (va? är det jag som e blatten?). Nu är du ju inte lika ny i stan som tidigare men det som fick mig att fastna var att läsa om ngn annans kulturkrock i mitt älskade men ofta också hatade Bcn.

Unknown sa...

Alex, 38, Sant Joan Despí. Gift, 2 barn 4 & 6 år. Utsänd sedan jan. 2007 från ett svenskt företag till vårt nystartade kontor i Bcn. Upptäckte dig och din blogg när vi letade svensk skola till barnen (dom hamnade till sist på katalansk skola, La Miranda i Sant Just). Fastnade och tittar in på bloggen nästan varje dag för att, ja du vet... du är intressant, skriver bra och vi kan identifiera oss med ert liv.

KARLAVAGNEN sa...

Tjej, 41. Madrid där jag hamnade pga jobbet för ett drygt år sedan. Vet inte hur jag hamnade på din Blog, tror det var när jag google:ade om "att bo i Spanien". Har följt med nu i ett år hur du rotat dig - grattis! Jobbar själv på att försöka rota mig, fast det går segt.

Basilika sa...

Hej! *vinkar* Bor i London, 32 (fyller nasta vecka). Hittade hit nar jag bodde i Barcelona 2006 och letade bloggar om stan. Laser nasta varje dag och har lankat hit fran min blogg.

Anonym sa...

Hej! 30årig tvåbarns-mamma, bor i Nykvarn, 30 min fr sthlm. Har bott i Madrid o Marbella, jobbat som spanskalärare här i Sverige. Funderar på att flytta tillbaka till Marbella, men är lite osäker på att rycka upp barnen. Gillar din blogg, speciellt barnperspektivet, hur det fungerar i skolan, med kompisar etc. Har din blogg i favoriter o kollar nästan varje dag! Keep up the good work!

Annas resa sa...

Jamen, jag läser ju såklart din eminenta blogg! Jag är en hängiven bloggerska och bloggläserska tillkika halvspanjorska med hjärtat i BCN.
Du skriver kul och det är roligt att följa ert liv. Men oj, vad ni reser mycket! Blir ju helt avundsjuk ju.
Saknar dock en länklista på din blogg!!

Anonym sa...

Anna 35 år, två barn 5 och 7 år! Bor i Australien, Sydney sedan 1.5 år tillbaka och stortrivs.
Hur jag hamnade på din blog? Inte en blekaste, men har nog följt er sedan 6 månader tillbaka. Gillar den mest för att man aldrig vet vad den ska handla om!

liv sa...

Liv, 34 år, två barn 2 och 6 år, bor och forskar i Melbourne, Australien sedan ett år. Invandrarbarn, gift med en invandrare, nu själv invandrare. Hittade din blog via en kommentar på Silverfiskens blog. Du har blivit min vardagsföljetong, det är intressant att följa en svensk familj med små barn och två arbetande föräldrar i en klassisk hemmafrumiljö.

Anonym sa...

Läst din blogg sedan du var gravid med Ted tror jag bara för att jag tycker att du är inspirerande. Du verkar ha en underbar familj, ett underbart hem och så verkar du själv vara riktigt rolig och göra roliga saker hela tiden. Blir 18 på fredag, bor i Göteborg och heter Johanna.

(Och Jeanette.. dra till marbella med barnen, gör det! De kanske är lite ledsna nu, men i framtiden kommer de att tacka dig haha)

Anonym sa...

Hej, 30 år och bor kvar i Sverige. Utan barn. Drömmer dock både om barn och utlandsjobb. Fastnade därmed i din blogg (via Silverfisken) för ett drygt år sedan.

Du skriver bra, bjuder på dig själv och publicerar fina bilder. Det är även spännande att få reda på intressanta saker om Spanien, samt att se Sverige med lite andra ögon.

Vänligen,
/Johanna

Anonym sa...

Hej! Anna, 27 år. Är från skåne från början, har bott två år i Barcelona och hamnade sedan i Stockholm. Åker fortfarande tillbaka till Barcelona så ofta jag kan och spenderar varje sommarsemester sedan jag var typ 3 år i en liten by 2 timmar söder om Barcelona. Jag tror jag hittade din blogg via bloggportalen, har läst den då och då sedan sommaren 2006 så det är nog nästan från början. Att du valde att flytta ner till Spanien med man och barn någon gång efter 30 ger mig hopp om att jag kommer kunna göra detsamma en dag, så det är kul att läsa.
Anna

www.malinrocaahlgren.com sa...

kul grej maria. jag vill oxå veta
Ja du vet ju vem jag e.
;)

Anonym sa...

Annelie, tre barns mamma boende i Haninge i södra Stockholm. Är mycket intresserad av foto och att resa. Har precis börjat att resa runt lite i världen. Ska till gran canaria i april och sedan har jag en inplanerad resa till Barcelona i oktober. Sökte på Barcelona och hittade din blogg. Tycker det är spännande att läsa om människor som har gjort det jag önskar att jag vågade ;-) att lämna det kalla Sverige. Längtar tills jag kommer ned till Barcelona för att få fotografera den vackra staden.
Jag gillar ditt sätt att skriva och gillar också de videos du lägger upp :-) Keep on going för jag fortsätter att läsa :-)

Anonym sa...

Annelie, tre barns mamma boende i Haninge i södra Stockholm. Är mycket intresserad av foto och att resa. Har precis börjat att resa runt lite i världen. Ska till gran canaria i april och sedan har jag en inplanerad resa till Barcelona i oktober. Sökte på Barcelona och hittade din blogg. Tycker det är spännande att läsa om människor som har gjort det jag önskar att jag vågade ;-) att lämna det kalla Sverige. Längtar tills jag kommer ned till Barcelona för att få fotografera den vackra staden.
Jag gillar ditt sätt att skriva och gillar också de videos du lägger upp :-) Keep on going för jag fortsätter att läsa :-)

Anonym sa...

Sara, 26 år, bor i Palma, Mallorca. Flyttade hit för 7 månader sedan, stormtrivs!! Började läsa din blogg när vi började fundera på att flytta till Spanien. Läst till och från, tills vi bestämde oss för att flytta - sen dess läser jag din blogg i princip dagligen.

Anonym sa...

Jenny, 23 år, Göteborg. Pluggar i GBG nu, bodde i BCN ett halvår då jag bland annat pluggade spanska bland katalanerna och är hopplöst besatt/förälskad av staden. Har blivit helt beroende av din blogg, jag gillar att få en glimt av stan och tycker du verkar leva ett kul liv och tycker du verkar vara en skön person, antagligen för att du påminner mig om mig själv - eller i alla fall en framtida version av mig själv :D

Fröken L sa...

tjej, 31 år. Bor i Eskilstuna, sambo och en son på sex år. Snart färdig gymnnasielärare. Har bott utomlands i perioder (Sydney och Neapel). Älskar att resa och se andra kulturer. Hittade hit av en slump och fstnade. Gillar ditt sätt att skriva, du verkar vara en kul person som vågar bjuda på dig själv.

Kram Dila

Anonym sa...

Tjej,35 år, 2barn 2 och 4 år, bor i Gbg. Har bott och jobbat i Madrid och Paris. Hittade din blogg via en kommentar i bloggen "En mammas dag" där du uppmanade till att "tänka på vår jord och skriv hellre om annat", dvs annat än shopping och konsumtion. Det gjorde mig nyfiken. Gillar din blogg för att den inspirerar mig, du har så mycket på gång hela tiden, verkar driftig och framåt. Fast ibland undrar jag hur du orkar...;-)

Anna Malaga sa...

Jag heter Anna och bor i Malaga ;-)
Kommer inte riktigt ihâg hur jag hittade hit, men jag gillar att läsa bloggar frân olika delar av Spanien.

Anonym sa...

Hej, jag heter Lotta, 39 år och bor i Jönköping(smålands..du vet vad..!)hittade din blogg när jag sökte efter restauranger i BCN inför vårt giftemål där på Nyår i år.Vet inte om jag hittade dig eller Barcelona-turist-guide först:)Har fortsatt kika in för att jag älskar Barcelona och gärna hade bott där själv.vet inte om vardagen är bättre i BCN men det känns i alla fall mer exotiskt. Men när jag blir pensionär, då kommer jag:) Kram på dig

inna sa...

Magdalena, 36, bor i Göteborg. Kom nog som någon annan besökare in via Silverfisken och fastande iom att jag har en pojkvän i Barcelona. Har funderat på att flytta ned men nu kommer vi nog att stanna här. Men det är upplyftande att läsa din blogg, om dig och ditt liv men även att känna sig närmare staden. Tack för många trevliga lässtunder! :)

Maria Agrell, Barcelona sa...

Wow.

Vad coolt att alla ni hänger här. Välkomna!! Jättetack för att ni berättade. Känns mer intressant för mig att skriva när jag vet vilka som läser. Kram.

Ni som inte hunnit skriva vem ni är - gör gärna det även om jag börjar babbla om annat i kommande inlägg.

TACK.

Anonym sa...

Kvällsrutin: Kollar min mail, hemnet, blocket och din blogg. Kul att se hur ni mår, och vad ni gör. Fina bilder. Kram från Agnes

Anonym sa...

Jenny, 30 år och bor i Stockholm. Ingen aaaning om hur jag hamnade hos dig från början, men jag kikar in titt som tätt. Gillar mixen av fest, flärd, resor och vardagsbekymmer. Bloggar själv om livet som nygift, men allra mest om bebisen i magen. Kika gärna förbi på www.niomanader.wordpress.com!

Anonym sa...

hej ! Jag brukar oxå titta förbi för att du har en rolig och BRA !!!blogg och jag kom över den då jag planerade min tredje resa till Barcelona, snart , snart 18-21 febr. Så ja' kollar vädret varje dag nästan :-)samt. olika nyheter.
Har fler grejer att se nu och min dotter ,16 år, samt. min favorit kusin skall följa me. Jag är Petra,läkare, bor i Skåne, pratar bl. annat italienska så att jag förstår en del spanska , men...inte lätt att hänga me'.
Var nyligen i Costa Rica , har faktiskt en fin bild på Barbara, hälsa så gott , de' var kul att "se" dem här :-). Kan skicka bilden om hon vill.
Önskar allt gott !
primavara1416@hotmail.com

Evergirl sa...

Föredrar att bara köra med nick på nätet, men hamnade här pga kommentarer du gjort på Silverfiskens blogg. Bor själv utomlands (i Paris) och tycker det är jättekul att läsa om er vardag i Barcelona. Har blivit väldigt sugen på att flytta dit i framtiden!

Eva sa...

Eva, 29 år, granne.

Sofia sa...

Bor i Marseille sedan 2 år, började läsa din blogg för 1 1/2 år sedan när jag insåg att jag var gravid och det kändes stort och läskigt att få barn utomlands. Sedan har jag fastnat. Gillar din driftighet, ditt mod att gå utanför "mallen" och din humor/självdistans.

Anonym sa...

Halkade också in på Silverfisken tror jag.Läst din blogg sedan du var gravid med Ted. Gillar din blogg, instämmer med sofia här ovan.Jag har själv bott utanför Malaga i 6 år och längtar ständigt tillbaka till Spanien. Så stanna så länge du kan är mitt råd till dig.

Anonym sa...

Sara, 27 år, London.

Hittade din blogg genom någon annan utlandssvenskas blogg, kommer dock inte ihåg vilken. Det var någon gång förra året då jag bodde i Barcelona och tyckte att det var kul att läsa om någon annans liv i "min stad".

Din blogg både irriterar och inspirerar så jag kikar in här lite då och då ;-)

Anonym sa...

Mattias J

Fd arbetskollega till dig från Telia tiden. Såg att du bloggade på shortcuts hemsida och eftersom du alltid varit en kul och intressant människa så besöker jag självklart din blogg.

För er som inte känner mig:
- 36 år. (shit, skrev precis 35 utan att tänka mig för, vad betyder det?!?)
- Bor i Sthlm.
- Arbetar numera med rullstolar efter 11 år inom IT och Telekom.

Anonym sa...

Hej!
Britt-Marie heter jag och är din vän Cecilias moster. Jag gillar att läsa om ditt liv i Barcelona. Spec.nu när det är snö och kallt här i Östersund.

Anonym sa...

Är en 39-åring som bor i centrum (Raval). Arbetar snart som guide/consierge för skandinaver & nordiska företag här. Tror jag hittade dig via Google i samband med att jag flyttade hit till Barna för snart två år sedan. Kollar in ibland för att se vad du har för dig. Du skriver väldigt underhållande och även om jag inte har barn själv så känner jag igen mig i många av dina kulturkrockar och andra svensk/spansk/katalanska underligheter (och att jag också har svårt med att lära mig språken här). Förstår dock inte hur du hinner med allt, finns inget som helst "mañana" med dig inte... ;-)

Maria Agrell, Barcelona sa...

Jag vill säga hej till er alla:

Bibi, Victoria, Alexander, Karlavagnen, Basilika, Jeanette, Anna x 3, Liv, Johanna x 2, Malin, Annelie, Sara, Jenny x 2, Dila, Magda, Anna i Malaga, Lotta, Magdalena, Agnes, Petra, Evergirl, Dina, Sofia, Anki, Sara, Mattias, Britt-Marie och Matthias.

Ännu en gång jätteroligt med era kommentarer.

TACK.

Anonym sa...

En svensktalande in-, och utvandrare, tvåbarnsmamma,mm...

Anonym sa...

Mårten, din gamle vän, läser och tycker att du är rolig och att din familj är vacker och så är jag avundsjuk för att det inte är jag som bor i Barcelona. Man kan väl säga att jag söker inspiration!

Anonym sa...

Axel, 23 år och Barcelonabo sen tre veckor. Jag kollar runt lite, har inte hunnit se så mycket på din blog än, men det verkar ju vara många som läser den så.. ;)

Anonym sa...

Tips: www.mobila-posten.se
Skitcool tjänst!