måndag 24 mars 2008

Sånt man missar som utlandssvensk unge.

Vi hälsar på hemma hos kusinerna. De sjunger och dansar till Schlagerlåtarna framför TV:n och kan alla texter utantill.

Vår jämnåriga son sitter i soffan och fattar absolut ingenting. Sedan pekar han på Carola och frågar:

- Mamma, vem är det där?

11 kommentarer:

Eva sa...

Vi kollade på schlagerfestivalen live på nätet.

www.malinrocaahlgren.com sa...

ja men våra ungar kan ju sjunga på massa språk istället. :)

Anonym sa...

bara för att man bor i Baecelona kan man ju visa o tala om vilka som sjunger o finns i Sverige. Kan ni inte titta på svensk tv? Har bekanta med med små barn i Barcelona de vet allt om vilka som sjunger i melodifestivalen. Och de är inte så gamla.

Maria Agrell, Barcelona sa...

Anonym: nej, vi har inte svensk tv, men vi kan se en hel del via webben förstås, men eftersom vi själva inte tittat på melodifestivalen har vi inte tänkt på att det skulle kunna vara viktigt för barnen...förrän när vi var i Sverige.

Det är ju en socialt viktig grej.

Anonym sa...

Varför är det viktigt att veta vem Carola Häggqvist (som hon ju heter) är?

la linda sa...

jag förstår inte hur och varför folk måste låta så fruktansvärt negativa. måste ni hitta något fel eller något att ifrågasätta i allt maria skriver..? varför läser ni ens undrar jag. måste vara jobbigt att ha ett sådant ständigt behov att hela tiden klanka ner på andra. ha en bra kväll maria :)

Anonym sa...

Det är väl bra, det finns den lilla klicken som hyllar allt och så den lilla klicken som sågar allt. Blir bra balans då... ;-)

la linda sa...

anonym: jag hyllar på långa vägar inte allt maria skriver. ibland tycker jag det hon skriver är bra och intressant, andra gånger inte. däremot totalsågar jag de som måste trycka ner andra för att själva må bra, de som alltid klagar utan att ge konstruktiv kritik, de som kommenterar anonymt...

Anonym sa...

Lägg av - måste jag ha en blogg för att göra dig glad?
ALLA som har blogg vet hur det funkar - om du inte vill ha negativa kommentarer måste du ha kommentarsfunktionen avstängd.
Kritik är nog något ni bloggare får lära er leva med. Dessutom, nya tider medför ny problem.

Ska sanningen fram är det ju så att det går att ställa in kommentarsfunktionen så att bara folk som är registrerade kan kommentera. Men de flesta bloggare vill ha så många kommentarer som möjligt - då får du nog ta det goda med det onda...

Maria Agrell, Barcelona sa...

Bra idé.

la linda sa...

anonym: nej, men jag tycker bara att man kan skriva sitt namn. kanske är för mycket begärt. en blogg tycker jag nämligen bara man har om man vill. kommentera bör man få göra ändå. jag bara ifrågasätter varför merparten, rent generellt, av kritiken som kommer in är anonym. jag får också kritik på min blogg ibland, det är mer än okej, så länge den är konstruktiv, vilken den oftast är. tycker bara det känns mer seriöst på något sätt om man kan ge ifrån sig någon typ av signatur.