torsdag 21 maj 2009

Vem är du?

Nu är jag less på att vara helt ego och bara sitta här och prata om mig själv. Jag vet ju att det finns några som läser min blogg, även om kommentarerna inte är så många. Kan inte du berätta några ord om dig själv istället:

* Vad heter du?
* Var bor du?
* Är du singel, mamma, pappa, barn etc?
* Varför läser du min blogg?
* Vad tycker du är viktigt i livet?

TACK.

33 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Maria

* Anne-Marie
* Varberg
* Mamma till 4 barn och mormor
till 2 barnbarn, gift med
våra barns pappa
* Jag tycker du skriver bra och
roligt om hur det är att bo i
Spanien. Vi har varit i Spanien
1 månad varje år de senaste
5 åren, så när du skriver om hur
spanjorerna är, så sitter jag här
och ler och känner igen mig.
Jag hamnade här när jag letade
efter info. hur man tar sig från
flygplatsen till tågstationen
(massa år sen), mailade dig och
du svarade så snällt på mina
frågor:)
* Så klart att min familj får vara
friska och krya. Tråkigt svar
men så är det:)

VARSÅGOD.

Aferdita sa...

* Aferdita Selmani
* El Borne, Barcelona, Spanien :)
* Singel
* För jag tycker du är riktigt rolig, skriver mycket bra, och tycker det är kul att läsa om saker man kan känna igen. Som inlägget när du nästan cyklade på en katalan och han bad dig att åka hem till ditt hemland. Katalaner är ju lite speciella :)
* Att våga ta chanser, och vara lycklig.

Anonym sa...

Hej Maria.
Jag läser åxå din blogg sen en tid tillbax,vet inte hur jag hittade den men jag sökte på någon bild på google(som jag ej kommer ihåg idag vad det var) å då dök din blogg upp,jag tyckte jag kände igen adressnamnet =)
Vi fick ju eran mail adress när min flicka Célie fann eran Max på Hölik i somras =)
Hon pratar faktiskt än idag ofta om han =)
Jag tyckte det var så fantasktisk att hitta din blogg bara så där,å sen har jag inte kunnat sluta läsa den!!!
Du står högt uppe på min lista av människor jag beundrar!
Som jag läste om,en supermorsa tex ;o)
Många kramar från hudiksvall,familjen Andersson.
/Malin

www.niomanader.wordpress.com sa...

- Jenny här!

- Södermalm, Stockholm

- Mamma till en liten plopp på 1 år. Gift.

- Jag gillar att du bjussar så mycket på dig själv. Det är ju själva vitsen med bloggeriet. Eller en sida av det i alla fall.

- Viktigt i livet. "I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel."

Ellen sa...

Hei!
Jeg heter Ellen.
Kommer fra og bor i Oslo.
Gift, mamma til en jente på snart 2 år.
Leser din blogg fordi det var den første bloggen jeg kom over faktiskt! Mener å huske at du var intervjuet i et blad for lenge siden, og at bloggadr din stod der, men jeg husker faktisk ikke helt. Du byr på deg selv og din families liv, og jeg liker å lese om livet i Spania.
Etter at jeg ble mor selv er det aller viktigste i livet min lille datter og min mann. Det er viktig at vi får hverdagen til å fungere, at vi setter pris på hverandre og husker på å nyte livet og kjærligheten.
Skjønner godt at lurer på hvem som leser hos deg. Har kommentert noen få ganger, men det er veldig lenge siden nå. Ønsker deg en fortsatt deilig uke!!

Ellen sa...

Jo,nå kom jeg på det! Du var intervjuet i et mammablad, da Max var nyfødt, kan det stemme??

Annelie sa...

Annelie heter jag, bor i Haninge som ligger i södra stockholm. Är gift och har tre barn i åldrarna 19,14 och 5 år. Jag började läsa din blogg när jag började planera min första tripp till Barcelona. Tycker den är bra och intressant sedan så verkar du vara en intressant människa. Du svarar när jag ställer frågor och jag har fått bra tips inför den resa jag gjorde till Barcelona :-)
För mig är barnen det viktigaste jag har, men också min man såklart. Jag tycker det är viktigt med kärlek, ärlighet och vänskap. Jag tycker det är viktigt att fylla sitt liv med sådant som man mår bra av :-)

Unknown sa...

* P-O
* Karlskrona
* Gift med 2 barn, en kille på 6 år och en tjej på 3 år.
* Har en dröm om att en gång bo och jobba utomlands. Barcelona är absolut en av de städer jag skulle kunna tänka mig att bo i. Gillade stan starkt när jag och min fru var på en långhelg där för 2 år sen och såg på fotboll. Intressant att läsa om hur det är att bo och jobba i Barcelona, särskilt om man har barn. Hittade hit via en artikel i Aftonbladet för, kan det ha varit ett halvår sen, med länkar till svenska bloggar utomlands.
* Ha kul; själv, med familj och med andra. Nåt ditåt.

Anonym sa...

Eva-Lena
Bor i sundsvall med min man och våra två små pojkar 4 och 6år
Tycker din blogg är jättehärlig...
blir inpirerad och glad!
Mina grabbar är viktigast för mig att de har en trygg uppväxt och får vara barn så länge det bara går!

Carin i Málaga sa...

Carin, Málaga, journalist, singel utan barn, tyvärr... men ger inte upp hoppet :-)
Läser din blogg sedan jag träffade dig på SWEA i Barcelona i höstas. Följer flera andra utlandssvenskars bloggar, särskilt i Spanien då jag är det själv och gillar att följa andras reaktioner och reflexioner kring livet som utlandssvensk. Din blogg är varierad, rakt på sak, ärlig med mycket bilder, det tycker jag är kul. Viktigt för mig är öppenhet inför olikheter, att inte döma utan ständigt försöka lära och lyssna, våga omvärdera sina ståndpunkter. Jag hade betydligt mer fasta åsikter när jag var 25 än nu nästan tio år senare. I början var det lite förvirrande, som att tappa sina egna konturer, men nu inser jag att jag trivs bättre så.

Therese sa...

Therese
Granne med dig, typ..bor i Poble Nou i Barcelona
Singel
Jag började läsa den strax innan jag flyttade till Barcelona för ganska exakt 3 år sedan, jag tycker du är cool, frispråkig och säger vad du tycker, jag känner igen mig själv i rätt många av dina karaktärsdrag så därför tycker jag det är roligt att läsa om dig och allt du tar dig för, och lyckas med, du blir en inspirationskälla och så tänker jag att "ha ha precis så skulle jag också gjort eller sagt och se det funkar ju att vara sån och ha familj och spännande karriär, jag klagar inte på min egen, jobbar också inom kommunikation, just sådant är jag intresserad av. Jag ger kurser i interkulturell kommunikation så allt sånt intresserar mig. Skrattar igenkännande ofta och får tips på saker att göra och se här där vi bor!
Viktigt för mig är att alltid, alltid utvecklas, att vara nyfiken!

Eva sa...

- Eva heter jag.
- Jag bor i Stockholm (just nu).
- Har en grekiska fästman och vi ska snart gifta oss.
- Jag läser bloggen för att det är kul att följa andra utlandssvenskar. Jag bodde i Sevilla en tid, när jag var yngre. Kan också tillägga att jag ganska precis har hittat din blogg, har följt den i cirka en månad. Jag gillar den!
- Viktigt i livet är familjen, vännerna, arbetet (karriären) och alla möjliga goda ting. Resor och upplevelser, erfarenheter.

Anonym sa...

Hej

Jag heter Pernilla är 35 och bor i Söderköping, kommer från Hudiksvall.(vi känner inte varandra)
Gift och två pojkar på 4 och 7.
Min och min mans dröm är att bo utomlands någon gång och du är en inspiration att det fungerar att bo, jobba och att det är ordnat för barnen. Så stort tack för att du skriver.

Anonym sa...

Hej

Jag heter Elisabeth Anderberg och bor i Göteborg med min pojkvän. I två år har jag bott här nu och innan dess i Barcelona. Älskar BArcelona och Spanien med dess härliga kultur. För ca ett år sedan googlade jag bloggar från Barcelona. Då dök din blogg upp. Sedan dess är det i stort sett den enda blogg jag läser. Dels för att leva i Barcelona genom dig, dels för dina reflektioner, dels för att du skriver bra, dels för alla fina bilder och dels för att du ger av dig själv men inte för mycket.
Min dröm är att bli läkare och har sökt till läkar linjen i Barcelona och en massa andra platser i Spanien till hösten. Längtar efter att komma tillbaka en dag.
Viktigt i livet är att ta ansvar för sitt eget liv och sin rätt till lycka. Att vara sann mot sig själv.

TAck för finfin blogg.

Elisabeth

Anonym sa...

Jenny från Västerås här, barn på 17 & 19 år. Bor själv med den yngsta, så jag är nog både mamma och halvpappa.
Bodde på Gran Canaria -06 och älskar Barcelona. Så det är inspiration att läsa din blogg!
Planen är att flytta tillbaka till Spanien igen, så snart som det är möjligt.

Ha det finfint!

Bella sa...

Hej!
Har nog redan berättat om mig, Gabriella (Bella) heter jag, bor i Göteborg (hemflyttad efter 8 år i Spanien), är särbo med min spanska pojkvän.
Jag läser din blogg mycket för att du bor i Barcelona, är utlandssvenska, bor i mitt drömhus (hi hi), för att se hur svenska barn växer upp i Spanien ja, och självklart för att du skriver öppet o glatt om allt här i livet...
Viktigast i livet, för mig, är att göra något du trivs med, följa dina drömmar och försöka finna lyckan!
Skulle gärna läsa mer om hur du uppfattar Spanien, spanjorerna, katalanerna...ja, lite allmänt om varför Barcelona, Spanien är valet...

Johanna sa...

Hej!

- Jag heter Johanna.
- Bor i Eixample i Barcelona
- Katalansk pojkvan sedan 2 ar tillbaka.
- Tror att jag har last din blogg anda sedan jag flyttade ner (3,5 ar sedan) darfor att jag ar ett STORT fan av dig! Du ar en inpirationskalla och en stor forebild. Mitt nuvarande jobb tillfredstaller mig kanske inte sa mycket som jag hade onskat sa darfor laser jag for att fa fortsatt energi.
- Viktigt i livet tycker jag ar att umgas med dem man haller kar, skota om sig sjalv och njuta av det man har.

Tack for en bra blogg!

Anonym sa...

Hej Maria,

Jag heter Jeanette, bor i Marbella, Spanien med make och två barn. Har läst din blogg ganska länge, ett par år i alla fall, min syster som bor i USA tipsade mig om den av ngn anledning som jag inte kommer ihåg. Jag gillar att du är öppen, rak, mamma (framför allt) och att du uppdaterar bloggen ofta. Viktigt i livet?? Friska och lyckliga barn givetvis, och (lite egoistiskt) kanske översta steget på Maslows behovstrappa =självförverkligande :-)

Tack för en trevlig blogg!
Kram.

Anonym sa...

Hej Maria,
Stockholmska som bott snart 10 ar i Málaga. Min sambo och blivande man ar spanjor, vi har inga barn och jag arbetar som revisor.
Jag borjade lasa din blogg for lange sedan, nar du borjade skriva, da jag sokte pa bloggar skrivna av svenskar i Spanien. Nu ar det bara din och Victorias som jag foljer da Carin och Anna (Nytt under solen) inte skriver langre och jag inte hittat nagon annan jag fastnat for.
Jag forvanas av dig och din professionella karriar i Spanien och internationellt och tycker det ar intressant att lasa om hur du lyckats sa bra.
Vänskap ar valdigt viktigt for mig nar familjen bor i sverige, och nagot jag funderat mycket pa den sista tiden . Jag har valdigt manga spanska vanner men saknar den "svenska vänskapen".
Kram fran Málaga

Unknown sa...

Mats, Göteborg, Sambo med en son på 3,5 år, försökte leta reda på en giltig emailadress till min andra syster Christina, att få bejaka mitt materiella Jag med nya fräcka musikprylar. ;-)
Tjolahopp /broder Mats

R i Prag sa...

Hej Maria!

Rickard heter jag.

Jag bor i en liten by strax utanför Prag.

Lyckligt gift och pappa till en tokig Tjeck/Svensk son (det har han nog efter modern sin).

Jag återkommer då och då till din blogg av ren nyfikenhet.

Viktigast i mitt liv är min fru och min son- resten kommer liksom på andra plats.

Hälsningar från ett soligt Prag

martina sa...

jag heter Martina bor i barcelona sedan 2 ar med min man o 2 barn Just nu ar jag mammaledig, tar hem om barn o hem.Jag borjade lasa din blogg innan vi flyttade genom en gemensam bekant som kanner dig. sedan traffades vi:) jag gillar din blogg for att du skriver gansak personligt, har roliga,spydiga intressanta asikter. o du skriver ofta vilket jag gillar sa jag kan folja dig varje dag:) Viktigt i livet ar saklart att familj o vanner mar bra ,att man forsoker gora det man vill,kunskap och att jag far skratt mycket:)

martina sa...

o kanske lara mig stava hahahahahh

Unknown sa...

Hej Maria,

Paula heter jag och bor i Stockholm nu med min man. Själv är jag katalansk, från Barcelona och har flyttat till Stockholm för snart ett år sedan.

Innan vi gifte oss (min man är svensk) hade vi bott i Linköping (nästan 2 år) och sedan flytade vi till Barcelona, vi bodde i Marina, nära Vila Olimpica och jag jobbade i Marina Village (blue Bilding bredvid Hotel Arts) :)

JAg sökte Svenska skolor i Barcelona och stötade jag på ditt blogg, och här är jag, läser dig då och då för att den påminer mig mitt liv i min älskade hemstad BCN. Din blog är verklingen interessant! Jag skrattar ganska mycket och tänker, haha!! Markus skulle ha gjort exakt samma sak :)

Nu har vi flyttat och är jag den som tänker annorlunda och undrar varför svenskarna gör så och så :)) Verkligen, Stockholm är underbar!
Hälsningar från Stockholm,Paula

Anonym sa...

Gabriel som bor i Uppsala med två sköna killar och en sambo som är het! läser din blogg efter att jag googlade på mig och så vidare.......Blev kompis med dig igen som jag uppskattar och måste säga att du är en varm och ärlig typ, det är inte många som gör avtryck på mig men du kvalar in......läser för att veta vad du håller på med i livet.
Och det viktigaste är väl att utnyttja livet och inte sitta på en stol och ha tråkigt som min son sa härom dan.
G

Anonym sa...

Jo du Maria, visst läser jag din blogg! Kollar min mail, fejan, hemnet och blocket. Och så din blogg. Lite tvångsmässigt faktiskt. Kollar hur ni har det, ser dina fina bilder. Om du har skrivit nåt är det som att ha fått ett roligt brev bland alla fönsterkuvert typ. Kram Kram hälsa hem/ Agnes

Eva sa...

Eva

Granne

Fortfarande sambo och har ett barn

Läser din blogg för att du skriver roligt och för att du är min granne.

Jag tycker det är viktigt att ha kul och må bra fysiskt och psykiskt.

Malin sa...

Malin

Bodde tidigare i Barcelona (Mataro) under 4 år. Bor nu i Göteborg.

Ramon är fortfarande mannen i mitt liv och vi har tillsammans två prinsessor.

Läser din blogg för att det är roligt att följa dig och din vardag och för att du skriver så bra och har många fina bilder.

Att uppleva roliga saker med man och barn, att få tid till att odla sina vänskapsrelationer. Att trivas i vardagen, hitta balansen i livet..vilket är utmaningen.

Puss på dig!
Malin

kicki sa...

Hej.
Bor i Harmånger med sambo och två pojkar, 2 år och en på 6 månader.
Jag läser bloggen för att jag träffar er så sällan så de är roligt med alla kort på barnen och se vad ni gör.
Saknar er alla.

Många saker som är viktiga men viktigast är mina barn, familj och vänner såklart.

kram lillasyster

Evergirl sa...

Följer din blogg via RSS varje dag, men som du vet gillar jag att vara lite halvanonym så jag säger väl att jag heter Evergirl. Bor i en mellanstor stad i mitten av Sverige, bor tillsammans med min kille och våra tre katter i ett hus på landet. Läser din blogg för att du dels inspirerar och dels för att jag drömmer om att flytta till Barcelona någon gång i framtiden. Viktigt i livet för mig är glädje, kärlek och frihet (ojoj, vad klyschigt det lät...)

Hoppas få fortsätta läsa din blogg länge till, tycker om att läsa om allt du har för dig!

www.malinrocaahlgren.com sa...

Malin, Costa Brava
35
Gift, 2 kids
Gillar inspirerande bloggar av drivande människor med många järn i elden, därför läser jag bl a dig. Därför att jag har själv svårt att bara sitta på röven, har många drömmar bl a om att bli en seriös humorinriktad skribent samt illustratör(som jag bl a visar på sajten www.malinrocaahlgren.wordpress.com)
Ta gärna en titt och sprid den! Tack, och lycka till med dina nya planer, det ordnar sig. Det gör det alltid för dig! ;)

Anonym sa...

Charlotte, Costa Rica. Jag läser din blogg för att du är min vän och jag är intresserad av att veta vad som händer i ditt liv. Tycker dessutom att du skriver bra. Kram!

Anonym sa...

Heter: Mattias J:

Bor:
Bor i Kuala Lumpur, Malaysia, tillsammans med min lilla familj, Hanna och Emil 1,5 år.

Varför din blogg/familjesituation:
Jobbade med dig under den hysteriska interneteran då vi jobbade på ett av Telias internetbolag, redan då var du jävligt kul. Ramlade över din blogg via shortcut nätverket som vi båda är med i, klart man var tvungen att kolla in den. Innan dess läste jag inte bloggar. Nu sitter jag och glor på minst 4 olika bloggar emellanåt. Din är klart roligast, främst kombinationen att du är öppen med dina åsikter och verkligen kan skriva kul. Sände info om din blogg till några vänner, några blev rikitgt irriterade, vilket jag tycker är väldigt skoj.

Jag läser din blogg för att du skriver bra, säger fuck you till jante, är en roliga människa och verkar försöka Carpe Diem i vardagen.

Viktigt i livet
Carpe Diem i vardagen, livet blir inte roligare/intressantare än vi gör det. (hälsa och välmående till släkt och vänner är en självklar önskan)

// MJ