fredag 8 oktober 2010

Kvällen i ord.

Har precis kommit hem från ett typiskt Henrik-projekt. När han kom hem från jobbet vid halvsju tiden denna molniga kväll låg vi andra tre i en hög på golvet framför barnteve; totalt utmattade efter en slitig vecka. Min energiska make stod och hoppade i hallen. Hallå, det är fredag. Det måste hända något. För en gångs skull ville jag inte vara en tråkig fru, så jag reste mig från hackisacken (eller vad en sådan där skön "sittbollsfåtölj med kulor i" heter) och svarade JA, vad ska vi göra?

Jorasåatt nu har vi åkt söder om Barcelona, till Gava Mar stranden och kom fram precis fram i tid för att hinna se solnedgången och sätta upp ett tält där barnen kunde leka. I skenet av en ficklampa tände Henrik gasolgrillen och började grädda pannkakor. Barnen fick sylt och till oss vuxna blev det Cointreau flamberade a la France. Lågorna impade på kidsen. Sedan klädde vi av oss nakna och badade i Medelhavet med stjärnorna som lyse.

Förutom att jag var tvungen att ligga i fosterställning och andas lugnt i 10 minuter (flyttnojar) var det ett rätt schysst fredagsäventyr.

Inga kommentarer: