måndag 4 oktober 2010

Oro/ångest.

Måste hitta nytt boende. Men var? Maken surfar hus långt utanför stan - nära naturen. Jag vill kunna cykla till jobbet och stan. Olika viljor mao. Vi måste nog också leta ny skola till lillen om vi flyttar. Hela min mage känns som en tvättmaskin. På helgerna kan man inte gå på visningar. Mäklarna jobbar bara på kontorstid, vardagar. Hatar dessutom att flytta. Jag är väl den enda som aldrig surfar Hemnet. Inte ens när jag bodde i Sverige. Helt ointresserad. Ger mig ångest. Jobbiga beslut. Nojar som bara den nu.

Eller är det läge att flytta tillbaka till Stockholm kanske? Eller varför inte till Sydney? Vi har ju kontor där också. Fördelen med att ha tagit steget ut från Sverige är att man upplever fler möjligheter och vet att man inte måste stå ut med mörka regniga årstider. Nackdelen är den ångest man känner över att inte ta till vara på livets alla fantastiska valmöjligheter - och ibland en känsla av rotlöshet. Kan längta efter tråkig vanlig svensk höstvardag också, så att jag kan sitta och påta med bilder på datorn i lugn och ro utan att solen ropar på mig utanför.

Någon gång vill vi slå ner våra bopålar på allvar. Köpa ett eget boende. Men som sagt; var? och när?

4 kommentarer:

Basilika sa...

Önskar dig styrka och lycka till!
Rotlösheten är både ett gissel och en välsignelse.

Maria Agrell, Barcelona sa...

Tack.

Känslorna flyger hit och dit. Pendlar mellan Pippi Långstrump stark och en liten mes. Man känner sig åtminstone levande...

Anonym sa...

Till Zürich!
Puss
Lena

Maria Agrell, Barcelona sa...

Hej Lena. Ja, vem vet? Puss.