tisdag 19 oktober 2010

Spegel.

Nog om mig. Nu vill jag ha kontakt med dig. Svara på de frågor du vill eller skriv något helt annat: Vem är du? Varför läser du min blogg? Har du lärt dig något genom att läsa min blogg? Vad intresserar dig? Läser du många bloggar eller bara några få? Vilka? Om du vill vara anonym och föredrar att läsa i smyg - så skriv det. Du klickar bara i Anonym och babblar på.

P.S. Jag läser Skäringer. Hon får till det, på pricken.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Maria! Jag heter Nathalie och har läst din blogg ett tag nu. Jag har ca 10-12 bloggar jag går igenom varje morgon till mitt kaffe och två smörgåsar. Dessa bloggar varierar med jämna mellanrum, men ni är ca 5 bloggar som alltid är med.
Bloggarna: 2 inredningsbloggar, 3 bokbloggar, och 3 svenska kvinnor som flyttat utanför sveriges gränser, en hälsoblogg osv. (Det slog mig just att alla bloggarna är av kvinnor. Jag har tidigare jobbat i en mullig mansdominerad bransch i 20 år, och bytt, och det senaste året jobbar jag med så gott som uteslutande med kvinnor. Livsförändring..)
Dig hittade jag för ca 2 år sedan. Jag och min man var en vecka i Barcelona när vi hade gift oss, och vi var stormförtjusta i staden! Jag surfade mycket på Barcelona tiden efter vi kom hem, och där var du! Och du och din blogg hänger kvar.
Du har gett mig många sköna stunder på morgonen, tack för det. Jag har ingen egen blogg, men tackar genom att svara på din fråga.
Hälsningar från ett höstigt Gävle! Ha en riktigt skön dag! Kram

Anonym sa...

Hej, hej. Följer din blogg från och till. Gillar när du funderar över livet. Tycker att ditt fotograferande bitvis har varit tråkigt, kill your darlings...Dina bilder är bättre efter kursen. Skrattar åt att du tvingar din fsamilj att ta ett julkort. Why? Du måste ju ha flera härliga kort på din familj som du kan sätta samman och skicka till familj och vänner. Ryser vid blotta tanken då min mamma varje år tvingade in hela familjen i finrummet för den årliga bilden. Såg alltid sur ut och kortet skickades ut till vänner och bekanta. Nej Maria, kliv ur gamla mönster och ompröva din kreativitet, för du kan!!! Fortsätt underhålla på bloggen. Jag vill höra mer om flyttplanerna! Kram

Anonym sa...

Hej Maria. Jag har ju varit dig trogen sen första dagen, och läser fortfarande varje inlägg. Jag läser i stort sett inga andra bloggar, bara några enstaka här och där som dyker upp på vägen. Jag tycker att du har utvecklats JÄTTEMYCKET som fotograf... vad använder du eg. för kamera på sistone? Jag gillar att läsa allt du skriver om; familj, vänner, resor, Barcelona- idéer etc., men allra mest gillar jag din humor, ironi och mod. Jag tycker också att du skriver väldigt roligt. Det ända negativa är väl att jag känner mig stressad med mitt eget liv, när jag ser hur myckte du hinner med....!!!??
Kramar Lena i Zürich

Sandra sa...

Hej jag heter Sandra, 21 år bor och bor i Värmland. Bodde i Spanien 2008-2009 och minns inte riktigt om det var innan eller under tiden som jag var där jag började läsa din blogg. Iallfall så fastnade jag direkt då jag kände igen mig i så mycket, inte alltid så lätt att vara utlandssvensk.

Nu är jag då tillbaka i Sverige men längtar utomlands varje dag, drar troligen till våren :D
Roliga bilder, roliga inlägg, seriösa inlägg, videos..din blogg har det mesta och du inspirerar verkligen.

Jag läser kanske 10 bloggar varje dag sen är det många jag kikar in på lite då och då. Din blogg glömde jag bort ett tag, ber så hemskt mkt om ursäkt haha, men nu är jag tillbaka :D älskar att du uppdaterar ofta!! Keep up the good work

Ha det bäst, kram Sandra
PS: måste vara längsta kommentaren jag någonsin gjort på en blogg haha.

Malin sa...

Hej Maria! Kikar in på din blogg emellanåt när jag sitter på tåget hem från Terrassa, hittade bloggen innan jag själv flyttade ner till B i Januari i år! Har 4 bloggar jag följer dagligen, vänner hemifrån som bloggar om livet hemma i Sverige :)

Gillar dina foton, har själv investerat i en systemkamera som jag nu bara ska lära mig att använda fullt ut :)

Te deseo un buen dia!! M

Freedomtravel sa...

Hej Maria! Jag heter Helena och läser ganska många bloggar, framför allt från olika delar av världen. Jag gillar att läsa resebloggar och bloggar av utlandssvenskar, eftersom jag själv är intresserad både av resor och av vad som händer i världen, i stort och smått.

Jag upptäckte din blogg nyligen och gillar den, men nu ska jag faktiskt ge lite kritik också... Konstruktivt och vänligt menat, och jag vet inte om andra tycker helt annorlunda. Men jag tycker att du bloggar lite väl ofta... Jag vet att man säger att ju fler inlägg desto bättre osv, men jag förstår inte riktigt det där... När man har jobb och barn osv så blir det svårt att hinna hänga med...

Unknown sa...

Hej!
Jag heter Sandra och känner igen mig mycket i det du skriver om kulturkrockar och vardagsliv. Jag bodde själv i Barcelona i 12 år och har nyligen flyttat hem till Sverige med min familj (amerikansk man + son på snart 3 år). Vi provar på att bo i Sverige nu och det var inte ett helt lätt beslut, vet inte riktigt var jag känner mig mest hemma längre.

Hur som helst så njuter jag av dina Barcelona bilder, du är mina ögon i Barcelona nu när jag inte bor där längre. Jag tycker du fångar människorna i stan på ett fantastiskt sätt!

Un abrazo,
Sandra

Annelie sa...

Hej!
Jag heter Annelie, och jag hamnade här när jag skulle besöka Barcelona första gången och sedan har jag hängt kvar. Mycket för att du bor i en stad som jag skulle vilja bo i och jag tycker om att läsa och se dina foton från din vardag i Barcelona och även det runt omkring. På senaste tiden har det också blivit att jag längtar efter att se nya foton från dig eftersom jag själv fotar en hel del och även gör lite småjobb med fotograferandet.

Jag tycker det är häftigt det du gör, du vågar dig på saker som du kanske inte vet hur de kommer att sluta :-) Jag får insperation :-)

Jag har nog runt 10 bloggar som jag besöker regelbundet.

Anonym sa...

Hej Maria!
Till att börja med, tack för en trevlig blogg! Den bland många andra kikar jag igenom till förmiddagskaffet på jobbet...alltid har du något som jag tycker om att läsa om eller se på. Du har en (h)ärlig humor!!!
Sen är jag nog i ärlighetens namn lite avis på ditt (från min vinkel) liv och leverne. Tänk att ha den tiden för självförverkligande som du har...Vilken dröm! Flashigt, glamouröst, resor hit och dit, vackra och kända människor, barnvakter, bjudningar, klänningar, fina restauranger osv osv. "Den som hade pengar tralalalalaalaa...! ;)"
Vem skulle inte vilja leva som du?
Ibland iaf!
Själv klassas jag nog som en vanlig Svensson - and I love it!

En fråga - är lite nyfiken på hur du gör när du fotograferar människor? Jag skulle faktiskt bli riktigt upprörd om någon bara rakt upp och ner tog kort på mig eller ännu värre - på mina barn. Utan att fråga? Eller frågar du? Nakenbilder och allt möjligt... Lite väl fräckt av dig tycker jag, så jag är nyfiken på hur du gör - om du frågar osv. Berätta gärna!
Återigen, tack för allt du delger. Keep going! =) Kram!

PS. Skäringer är bra, gå och se hennes show om du inte gjort det!

Anonym sa...

Hej hopp!
Jag är Ellen, går på gymnasiet. Jag har släkt i Spanien så jag har alltid haft "a soft spot" för landet. När jag åkte till Barcelona första gången blev jag kär direkt. Barcelona och jag har ett långdistansförhållande, men vi träffas med jämna mellanrum.

Jag läser få bloggar. Några vänners och din. Du är den enda bloggerskan jag inte känner men du är ändå min favorit. Shhh, låt inte mina vänner se det.

Jag läser din blogg för att du har talang. Du skriver på ett fängslande sätt, du tar vackra bilder och, jag vet inte riktigt, men du bara -gör- det helt perfekt. Bloggen är ju hur bra som helst. Jag är fast!

Tacktacktacktackkkkk för att du delar med dig av dig själv så mycket. TACK.

Anonym sa...

Hej Maria, Ottos sambo Louise här, tack för middagen senast! Maila mig på louise@recommended.se - vill ha kontakt med dig, : ) Louise

Ps. Bra blogg. Magen blev en Cornelia!

Anonym sa...

Hej
Ja jag älskar din blogg och har hängt med ett tag som du kanske vet från alla mina kommentarer. Det är din blogg jag följer och sedan två andra modebloggar och tre resebloggar. Jag läser din blogg pga framförallt för att du bor i Barcelona och sedan för att du är så inspirerande. Någon som hela tiden vill utvecklas, någon som som är rolig, någon som har en väldigt rolig äventyrlig familj, någon som har ett kreativt intellekt, någons som är sådär lagom gamourös och framförallt någon som tar fantastiska bilder. Sedan överraskar du hela tiden då man vet aldrig vad du kommer skriva om eller vad för bilder som man kommer hitta. Fortsätt gärna fotografera och skriva på det viset du gör och ge oss en känsla av Barcelona och Spanien. Det är underbart och en verklighetsflykt.
/Elisabeth

En annan Maria sa...

Hej Maria!

Jag är 24 år, läser vid ett svenskt universitet men skulle hellre vilja läsa utomlands. Jag hoppas det blir av snart.

Jag läser din blogg för att du inspirerar mig, du tar för dig av livet samtidigt som du har en härlig humor och en ödmjukhet. Och så gillar jag dina bilder. Jag önskar att jag kommer att vara om som dig när jag närmar mig fyrtio, så där snygg, vältränad och fortfarande nyfiken på livet.

Stor kram!

Ps. Din man verkar ganska fin han också ; )

Anna sa...

Hej Maria,

Jag heter Anna, är just fyllda 30 och bor i Stockholm. Jag har läst din blogg ända från början i stort sett, jag tror du hade bloggat i någon månad när jag hittade den. Jag bodde själv 2 år i Barcelona för ungefär 10 år sedan, har varit i Katalonien varje sommar sen jag var 3 och åker tillbaka så ofta jag kan, på senare år flera gånger om året.
Så, det var alltså min längtan efter Barcelona som fick mig att fastna för din blogg från början. Eftersom jag bara har bott där som väldigt ung student så är det för mig väldigt inspirerade att läsa om livet som "vuxen" exilsvensk i stan. Det är skönt att veta att det går att leva sin dröm även om man har barn och jobb och allt. Det är det jag har lärt mig av din blogg och det tackar jag för. Det är inte lätt att bestämma var man ska bo, jag har några av mina allra bästa vänner i Barcelona och längtar oftast dit. Men det är svårt att lämna livet i Stockholm som också är fantastiskt.
Jag läser massor av bloggar men din är en av dem jag har följt längst och det är är fint med alla bilder som ger mig en daglig dos av Barcelona!
Tack för bra blogg!