onsdag 19 januari 2011

Jodå, jag har fortfarande koll på mina fotoalbum...

Havana 3 mars 1998. Tittade snabbt igenom mitt fotoalbum. Förutom att det är diktatur och så... Kuba är/var ett helt galet underbart fantastiskt land att fotografera i. Dessa gamla amerikanska bilar, vackra människor och förfallna palats. Vi var på Kuba i 3 månader. Mest i Havana. Bodde hemma hos kubaner. En viktig resa. Magisk. Komplex. Intressant. Svårtolkad. Nyfiken. Kontrastrik. Rofylld.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, berätta mer om den resan! vad gjorde ni där så länge?

Marie A sa...

Vill du få ännu mer inspiration, investera i fotoboken Habaneros, möten i Havanna av Anders Rising. Han som har tillbringat mycket tid på Kuba. Jag fick den inför vår resa till ön under julen. Underbara bilder. Kram

Maria Agrell, Barcelona sa...

Anonym: Vi bara levde i Havana. Tog en paus från Sverige. 3 månader. Plåtade, skrev och hängde med kubaner på sköna musikställen. Magiskt. Det var fascinerande att försöka förstå sig på förtrycket som inte syns med blotta ögat. Militären var nämligen också utan resurser. De liftade. Däremot hade varje kvarter en "informatör" som rapporterade till partiet. Vet inte hur det är nu, men 1998 var intressant. Kombon: fattigt land med välutbildade människor som hade koll på litteratur, historia, politik men aldrig hört talas om Tibet... En pesoekonomi. En dollarekonomi. Och all denna glädje som man inte förstår hur den kunde finnas. Vi hängde med ett gäng svarta och kände oss alltid töntigast. Vi bjussade på rom och de blandade drinkar innan vi gick ut på deras stamställen med det sköna gunget. Vi var som vita elefanter utan taktkänsla bland ett hav av svarta. Skulle kunna skriva en bok.

Eller läsa Anders Risings. Tack för tipset Marie.