torsdag 30 november 2006

Adminstration.

Tänk så lite byråkrati det är i Sverige. Här springer jag dagligen till olika myndigheter. Måste fixa personnummer och pass till Ted, patientbricka till båda barnen, spansk föräldrapenning och barnbidrag till Ted. För varje ärende krävs att man besöker minst 5 olika myndigheter - personligen. Helst med Mannen i släptåg också. Fråga mig inte varför. Nu har jag ett gäng dokument med stämplar och signaturer. Fast mer än hälften återstår.

Har besökt lokala kommunkontoret, försäkringskassan, vårdcentralen, svenska konsulatet, folkbokföringen, skattemyndigheten etc. Jag letar vägbeskrivning och bussförbindelser via webben och när jag väl kommer fram finns sällan någon ramp eller hiss för barnvagnen, utan Ted får studsa nerför trapporna. Inte heller kan någon engelska förstås, utan jag tragglar på med min dåliga spanska i ständig presens.

Och så måste jag vaccinera båda barnen. Lyckligtvis har jag hittat en fantastisk barnläkare från Tyskland - som talar engelska. Han får bli min lokala Barnavårdscentral. Alltid något.

En lustig detalj. I Spanien har folk 5 veckors semester + ytterligare 3 dagars ledighet - för administration av allt möjligt hos olika myndigheter. I wonder why...

Livet i övrigt är glamouröst som vanligt. Ted äter, sover, kräks (se bild), bajsar och äter lite mer.

3 kommentarer:

Eva sa...

Var har du hittat den tyska barnläkaren? Vi ska till en läkare idag som jag hoppas pratar engelska.
/Eva

Anonym sa...

Dr Faust på Teknon.

Eva sa...

Jaha vi går också till honom!