torsdag 31 december 2009

En av Glada Hudiks hjältar.


Träffar min vän Pär Johansson på Jambo i Hudik. Han inspirerar verkligen. Får den fina boken "Shaken! [Not störd]: historien om Glada Hudik-teatern". Tack. Omslagsbilden på Toralf som Elvis är förresten plåtad av mitt X Per T.

Den 5 juni ska jag se Pär J och Glada Hudik-teaterns musikal "Elvis" i New York. Stort.

Fakta från Wikipedia: Glada Hudik-teatern grundades 1996 av Pär Johansson i Hudiksvall. Ensemblen består av vuxna utvecklingsstörda från Hudiksvall. Glada Hudik-teatern medverkade 2009 i tv-programmet Allsång på Skansen. 110 000 har sett föreställningen Elvis som har spelats i Gävle, Sundsvall, Göteborg och på Cirkus i Stockholm. En tredjedel av Hudiksvalls vuxna utvecklingsstörda är aktiva i Glada Hudik-teatern. Berättelsen om teatern kommer att bli en långfilm där Pär Johansson, Micke Bengtsson och Maria Lundqvist medverkar. En dokumentärserie om Glada Hudik-teatern kommer att sändas på SVT hösten 2010.

1 kommentar:

Kristin sa...

Hola Marion, ar du tillbaka? Ni ser ut att ha det bra i Svedala. Roligt att du ar van med Par Johansson, har har talat pa var massa och andra tillfallen, vi ar makta imponerade av Glada Hudik-teatern!! Ska du till NY och se dem, coolt, stort! Har du hort ngt ang jobbet du blev head huntad till¿ Kram chica och Gott Nytt Ar!!!!!!!!!!!!! Kristin