tisdag 1 december 2009

Halsdukskyla.


December är här nu. Det börjar bli kallt kallt. Se själv. Idag var jag tvungen att ta på mig en halsduk.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kallt är det när det är kallt nere i Barcelona tro? Ska själv ner om två veckor :) Här hemma i Göteborg har det varit runt 0-grader hela dagen! Har du några tips på vad man som svensk ska tänka på när man flyttar ner till Barcelona? Kommer själv att flytta ner pga jobb i Januari.

Maria Agrell, Barcelona sa...

Oj, ja, det är väl en del att tänka på eller också bara att blunda och köra.

Jag gjorde en projektplan för jag gillar ordning med grejer jag måste ta reda på och fixa som bostad, skola till barnen, NIE-nummer (typ spanskt personnummer), försäkringar etc. och så betade jag av en sak i taget genom att resa hit med jämna mellanrum. Det är egentligen inte så mycket konstigare eller fler saker att planera än att flytta från Stockholm till Göteborg förutom att kulturen och språket är annorlunda men det kan man inte förbereda sig för riktigt utan man får vara lite tålig och flexibel.

Jo, man måste ju så småningom skriva ut sig från Sverige och anamma det spanska socialförsäkringssystemet, men det kan man avvakta med ett tag.

Just nu är det ca. 10-15 grader i Barcelona. Känns kallt faktiskt. Fuktigt. Blåsigt. Vädret slog om i söndags. Tidigare var det varmare.

Anonym sa...

Det blir någon mittemellan variant tror jag, får hjälp med diverse från företaget, tack så mycket för tipsen! Lär kika in här titt som tätt så jag lär mig ett och annat om BCN! :-)

Anonym sa...

Fast palmerna de står å är gröna å fina än =) tänk om det ändå vore så i Lilla Hudik :P
Kram Malin A.