tisdag 12 oktober 2010

Skönhet bara för honom.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det tycker vi inte om. Och inte står det något om detta idiotpåhitt någonstans i Koranen. Utan är endast en idiotpåhitt av män som många andra idiotpåhitt som kränker kvinnor. Män som vill äga sin kvinna.
Samtidigt, kvinnan på bildden som så många andra kvinnor där ute i världen har ett val. Varför de väljer att skyla sig är svårt att förstå då det i grunden inte handlar om religion. Då är det alltså endast för männens skull.
I dont like.

/Elisabeth

P.S Bilden är dock fint fotograferad som alla andra av dina bilder.

Maria Agrell, Barcelona sa...

Jag håller inte riktigt med. En kvinna med slöja blir inte ett objekt på samma sätt som den västerländska kvinnan. Det kan faktiskt vara mindre kränkande, fastän vi i väst ofta tycker tvärtom.

Kan gilla tanken på att bara visa upp sig inför min man, men jag är uppväxt på ett sådant sätt att det skulle kännas konstigt.

Freedomtravel sa...

Hon lyckas inte dölja skönheten riktigt ;)
Visst kan det finnas två sidor av myntet, och visst kanske västerländska tjejer objektifierar sig själva ibland med hur de väljer att visa upp sig. Men jag tycker ändå att en påtvingad sådan klädsel skulle bli ett slags fängelse, och även opraktiskt och varmt många gånger.
Om det är fritt valt och inte omöjliggör deltagande i samhället är det ju förstås inga problem. En del saker västerländska tjejer tar på sig är å andra sidan inte passande i alla sammanhang heller ;)

Eva sa...

Där ser du ju att en suddig bild kan vara fin! Att det kan vara det suddiga i bilden som gör det tom...kul att du gör ws:en, lycka till!

Anonym sa...

Jag håller med om att kvinnor i väst verkligen framstår som objekt ibland. Men samtidigt känns det mer som något vi själva väljer. Vi kan bestämma hur vi vill framstå och hur vi sedan klär oss därefter. Det känns dock inte som dessa kvinnor i slöja har valt detta själva utan har sjöjan på sig för att accepteras av familj och samhälle. Konsekvenserna för att inte ha den på sig kan bli brutala och katastrofala. Kanske med en avskuren näsa.
/Elisabeth