fredag 30 december 2011

Summering 2011.

December.
Vi hade bestämt oss för att flytta till Stockholm, men maken fick plötsligt andnöd i ett grått, regnigt och mörkt Stockholm, vilket gör att vi tackar nej till våningen på Gärdet. Och jag som precis börjat se fram emot det nya livet. Tillbaka på ruta ett.

Oktober
För mig personligen är min 40-års dag årets höjdpunkt. I samband med den reflekterar jag mycket kring vad som är viktigt för mig i livet och vilka människor jag vill knyta nära mig. En bitvis smärtsam process.

September.
Den stora blogghändelsen i mitt liv var väl annars att jag slutade att blogga. Nästan helt... Känns som att bli osynlig. Jag tycker om att verka i det tysta. Långsammare processer. Större eftertänksamhet

Februari
Vi flyttar från Diagonal Mar där vi bott i 6 år och haft utsikt över både havet och staden från 16:e våningen, till lilla 30-tals huset med vilda trädgården här i Sant Just Desvern.

Apropå det sociala... några gäster, vänner, möten, fester och middagar under året:
Inflyttnings-BBQPåskfiestaCharlotteMaria, Patricia, Catrin, Hamid, Lovisa, Lena & Jonas, Gabriel & Lisa, LenaMarcelo, Johanna, Mia & Fredrik, Eva, Jess, Nunu, Nina, Martina & Salomon, Lisa & Rodrigo, PieterDisputationsparty, Restaurang ME, Malin & Ramon, CCCB, Tranholmen, Badalona Beachparty, Muro-vernissage, Tunisien-besök, SaraNicolas, Frida & Kecke, Stockholms-BBQ, Maskeradparty och Midsommarfest.

Några roliga resor under året
Nyår i Andorra (januari), Stockholm (februari), Andorra (mars), Stockholm (april), New York (maj), Rom (juni), Skåne (juli), Stockholms skärgård, Västkusten och Hjo (augusti), Costa Brava segling (oktober) och gourmetvecka i lantligt Masia med Lisa & Rodrigo (november).

Familjen
Henrik kämpar vidare med sin MBA på distans i London. Ted lärde sig cykla och prata någorlunda på tre språk samt hade vattkoppor. Max tränar fotboll fyra dagar i veckan och spelar matcher i ligan med sitt klubblag Espluguens på helgerna.

Den närmaste tiden blir det asketisk livsföring. Jag vill spara pengar till en långresa. 
På min önskelista står det Buenos Aires. (to be cont.)

4 kommentarer:

kolibri sa...

Hej Maria!
Jag läser lite i din blogg och jag känner igen det där som hände med din man, att man har svårt att komma tillbaka till det mörka i Sverige. Jag höll på att dö av tystnaden när jag kom tillbaka hit efter att ha bott 8 år i Dominikanska Republiken. Nu trivs jag med tystnaden, och för mycket ljud stör mig ibland.
När man har provat på andra länder så ska jag tala om att man blir lite missanpassad när man kommer tillbaka och det kan ta år innan man "kommer in i gänget" igen.
Min mor är från Mallorca. Efter att ha varit i Sverige i 40 år flyttade hon tillbaka o nu är hon här i Sverige igen, för hon säger att hon känner att hon inte vill bli begraven där. Hon är missanpassad och delad säger hon, här och där.
Ja, det är inte lätt att vara människa.
Hälsningar
Astrid
www.cocktailspain.com

Anonym sa...

"Hemma hos Agrell" är väl ett bra namn?

Anonym sa...

Familia :-)

E/

caroline sa...

Hej jag ska åka till Barcelona på weekend och undrar om du har några tips på bra hotell och kul saker att göra? Kram