fredag 19 mars 2010

Flyt. iPhone. Dåliga mänskliga egenskaper. Äktenskapslapp. Pengar.

Tappade min HTC mobil i toaletten i somras. I september lämnade jag in den på lagning. Har varit till Fnac varje månad sedan dess. Den blir aldrig klar. Nu, ett halvår senare, erkänner de att den är borttappad i transporten. Idag fick jag istället en värdecheck på 450 Euro som plåster på såren. Bara sådär. Det är lika mycket pengar som telefonen kostade.

Jag vill gärna unna mig en iPhone med å, ä och ö. Det har inte min. Jag har en amerikansk knackad första version. Köpt på Ebay när iPhone precis lanserats over there. Alla appar funkar inte heller på den. (En mobil min make köpte förstås, men kom på att han inte ville ha...)

Ska vänta till sommaren då iPhone 3G S släpps utan Telefonica abonnemang. I juni blir jag nog med ny mobil :-)

Maken vill förresten att vi ska shoppa en teve för värdechecken istället. Fast han har inget att säga till om i denna fråga. Han köpte nyligen en ny Mac för 25 000 SEK. Tyckte inte om den. Påstod att kanten gjorde ont. Sålde den veckan därpå för 15 000 SEK. Han ligger på fett minus. Ja, jag blev arg. Hur lär man män hushålla med pengar? Eller är det bara min man? Nä, vi är inte rika. Bara dålig koll. En av oss i alla fall.

Fast det visste jag redan när jag gifte mig och bestämde mig då för att inte tjata om det. Ganska bra med en sådan äktenskapslapp faktiskt. Jag skrev ner min makes svagheter och inför mig själv lovade jag att acceptera och inte bråka om egenskaper jag ändå inte kan förändra. Det är klart att jag stör mig ibland. Fast han får så lov att stå ut med mina svagheter också; som att jag kan bli argast av alla till exempel. Jag blir helt enkelt fly förbannad med jämna mellanrum. Ibland för småsaker - inser jag i efterhand.

Å andra sidan. En dålig egenskap brukar även ha en uppsida. I min mans fall innebär det att han är ofantligt generös. En människa som aldrig bekymrar sig om pengar, oavsett om han har några eller inte, kan inte vara snål. Det gör livet stundtals fattigare - fast alltid roligare.

3 kommentarer:

Eva sa...

Du, min man är också så där. Kanske inte köpa-sälja grejen, men vilja ha dyra teknikprylar... och byta ofta! Men samtidigt är han otroligt generös och det är ändå 100 ggr viktigare i längden! Om man inte går bankrutt förstås!

Anonym sa...

Hellre en man som har noll koll på ekonomi och är generös än tvärtom. I Sverige är de flesta svenska män snåla och tråkiga. Bjuder dom gör dom en himla stor grej av det. Själv är jag alltid den som har sämst koll på pengar i ett förhållande. En shopaholic och spenderare som slänger iväg pengar på allt, teknik, kläder.. you name it. Å andra sidan också generös. Har dock slutat spendera nu pga att det funkar ju inte att leva på det viset. Köp stopp till sommaren. Japp.
/Elisabeth

Maria Agrell, Barcelona sa...

Eva: Skönt att inte vara ensam...

Elisabeth: Ja, jag gillar inte att shoppa. Fast jag känner mig ändå generös. Men det kanske bara är i mina egna ögon ;-)