lördag 14 juni 2008

Vilken positiv start på dagen.


Min startsida är SvD och jag tittar på listan med senaste nytt. Den består av fem nyheter. De handlar alla om hur olika människor dött: jordskred, översvämning, skvalv, bilkrasch och kvinnomord. Död verkar vara viktigt, men hur påverkas vi av att hela tiden pumpas med information om livets slut?

2 kommentarer:

Fröken L sa...

Media pumpar oss med negativa nyheter som handlar om krig, elände, olyckor, skukdomar etc. De spelar på våra rädslor. Dessutom handlar det lika mycket om att man ska gå ner i vikt eller förbättra sig på något annat sätt. Precis som om man inte skulle kunna duga som man är. Hur ofta matas vi med positiva och glada nyheter? Inte ens fotbolls Em som är en rolig tillställning kan lämnas ifred. Zlatans kommentarer förstoras upp och vinklas till något negativt. Allt för att ha något sensationellt att komma med. Vad är det för värld vi lever i?

Kram Dila

Maria Agrell, Barcelona sa...

Håller med.

Samtidigt är det viktigt att hänga med i samhällsdebatten tycker jag och en förutsättning för det är ju att man läser nyheterna.

Kanske genom att köpa tidningar som Fokus och internationella motsvarigheter, aldrig läsa kvällspressen förstås, lyssna på P1 och hålla sig uppdaterad via morgonpressen.

Men andra människors död tar för stor plats i media, det måste jag säga. Det skapar endast rädsla.