tisdag 26 maj 2009

Sverige 2009.

Har varit dum i huvudet och inte bokat vår Sverige semester i tid, så nu är flygpriserna helt sjukt dyra och biltåget är i stort sett fullt. Så jag sitter och funderar. Ska vi flyga upp för 20 000 SEK och sedan hyra bil en månad för 18 000 SEK eller finns det något bättre alternativ?

Diskuterar med maken. "Äh, vi kör bara", säger han. Bensinen kostar några tusen och hotellnätter några till. Sen är vi framme.

Nu sitter jag och funderar på hur mycket jag kommer att vilja betala 38 000 SEK för att slippa höra ungarna skrika där bak: "Är vi framme snart" i typ 25 timmar eller vad det tar att komma till Skåne?

Sedan pratade vi vidare och kom fram till att det är ju i alla fall bättre än sommaren 1996 (och 1997) då vi liftade runt i Europa och man inte visste när man skulle komma vidare. Då tog tummen oss ner till Geneve, Nice, Barcelona och vidare till San Sebastian och Paris.

Så vi kanske kör förbi bensinmacken utanför Hamburg där vi satt och sov vid bensinpumpen en natt den sommaren och säger: "Äh, vadå, skrikiga ungar, nu har vi i alla fall råd att köra bil själva.

Eller ja, egentligen hade vi väl råd med flyg på den tiden, men man ville ju uppleva Det stora Äventyret.

Bilden är från sommaren 1997 och jag försöker få lift utanför Grenoble.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!!

När jag och min man flyttade till Sverige från Barcelona förra året körde vi hela vägen upp!! Vi hade bil, och vi ville inte sälja den, så körde vi hit!

Det gick jätte bra och tog 3,5 dagar från BCN till Stockholm, inte illa. Vi körde nonstop dock.

Vi sov på Formule1 och bensinet kostade lite, men inte så pass mycket. Det dyraste var Frankrike, men det vet ni säkert :)

Det var kul ändå!

Och ja, det kan bli dyrt att boka sent (jag bokade våra STO-BCN biljeter för en månad sedan, tur, 2500sek båda två t/r) ;) no me odies! :)

Paula

Eva i Aquitaine sa...

Hej,
enligt www.viamichelin.fr tar det 20 timmar från Barcelona till Malmö, ren körtid.

Värt att försöka för er partydjur skulle vara att starta på kvällen, köra hela natten, så har ni gjort av med en stor del av vägen. Vi gjorde det, från Paris visserligen, och det funkade bra. Turades om att köra två timmar i taget. Lite segt på morgonen, men efter lite kaffe var det rätt ok.

Lite svar på frågan hur mycket det är värt att slippa skrikande ungar, typ en sömnlös natt... ger rätt många tysta timmar!!!

Tänk också på allt kul du kan göra istället för de pengarna! Kanske lyxa med fint hotell eller god mat...

Maria Agrell, Barcelona sa...

Tack för tipsen. Funderar fortfarande på hur vi ska göra.