torsdag 28 maj 2009

EU valet.

Nu har jag fått två röstsedlar till EU-valet för att välja en representant både från Spanien och Sverige. Mina tidigare universitetsstudier i statsvetenskap har gjort mig medveten om varje medborgares betydelse. Det är bara att plugga på. Tänkte börja på Europaparlamentets sajt för jag är av uppfattningen att i en demokrati är det min förbaskade skyldighet att sätta mig in i frågorna och ta ställning genom att rösta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ehh? Du borde inte ha fått två röstkort. Du måste välja om du vill rösta i det land du är medborgare i eller i det land du bor i.

I Sverige skickar man inte ut röstkort till utlänningar förrän man har anmält att man väljer att rösta i Sverige. Då meddelar Sverige det land du är medborgare i att du ska rösta i Sverige och du får bara ett svenskt röstkort.

Maria Agrell, Barcelona sa...

Ja, jag tycker själv det var konstigt när det svenska röstkortet damp ner i brevlådan fastän jag är utskriven från Sverige. Det spanska hade jag fått veckan innan. Så nu vet jag inte vilket jag ska använda.

Anonym sa...

samma här! Som för dig Maria, menar jag alltså! Är utskriven ur Sverige, har fått ett spanskt röstkort, och häromdagen även ett från Sverige! (Har INTE anmält att jag väljer att rösta i Sverige).
Jag slänger in 2 röster helt enkelt!! Bättre en för mycket.. ;-)
/Kajsa