måndag 10 december 2007

Kulturkrock - igen.

När jag kommer till skolbussen med min son sitter både busschauffören och läraren på bussen och röker. Jag blir flyförbannad och säger några dåligt valda ord och de försvarar sig med att fönstret är öppet. Det stinker som efter en vild fest på 80-talet och jag springer hem och skvallrar för rektorn.

6 kommentarer:

Anette sa...

Jag skulle blivit vansinnig, i och för sig talade min 15 åriga son om att det fanns elever som rökte på lektionen när vi bodde i b arcelona - och lärarna sa ingeting

KARLAVAGNEN sa...

å fler kulturkrockar kommer det att komma... Lika frustrerande och tröttande, samt mer eller mindre lärorika (vissa kan man lära sig av).
Buss på dem bara! :-)

Kan det vara någon tröst så hade detta kunna hända i Nederländerna också.

Maria Agrell, Barcelona sa...

Anette skriver att eleverna rökte på lektionen när ni bodde i Barcelona - och att lärarna inte sa någonting.

Jag undrar vad rektorn sa när du pratade med henne/honom?

........

Nu har jag talat med både rektorn på skolan och ansvarig person på bussbolaget och tydligen är detta inte tillåtet här heller. De meddelande att detta inte kommer att ske igen.

Viktoria Löwenthal sa...

Jag kommer aldrig glömma min förvåning när jag upptäckte att i den lilla samlingssalen på den humanistiska (hmm..hur heter det nu, institutionssnack..) institutionen så satt folk och sålde hash, maja etc. Lärarna gick förbi och inte ett ögonbryn höjdes.
Så att man kunde sitta och röka fritt när man diskuterade sin uppsats kändes som det minst upprörande..

Anette sa...

Ja du vad tror du? Ingen elev kan röka i klassrummet det skulle läraren se till. Dock är inte min son någon lögnare så jag tror mer på han än rektorn. Jag är iaf glad att min son inte är någon rökare!

la linda sa...

låter helt sjukt!