onsdag 12 december 2007

Så otroligt smärtsamt.


Så vad heter nu Kinas och Indiens politiska ledare? Fredrik Härén är bosatt i Kina och håller en tankeväckande föreläsning om varför Sverige skulle kunna bli ett U-land. Tycker ni det här är lika intressant som jag finns det flera delar till att titta på i YouTube.

6 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Intressant...

Anonym sa...

Mmm, mycket.
Lite av ett uppvaknande kan man säga.
Tack för att du la upp den, det behövdes!

Anonym sa...

Klok kille.
Ett plus till Katalanerna är att våra barn (4 och 6 år) har kinesiska på veckoschemat i skolan.
/alex

Maria Agrell, Barcelona sa...

Alex; helt rätt. Så bra.

Det finns nog skolor i Barcelona där eleverna som först lär sig katalanska, sedan engelska, sedan kinesiska. Och sen spanska. I nämnd prioriteringsordning.

På Max katalanska skola hade han engelska lektioner men inte spanska lektioner.

Kanske inte så dumt. Spanskan får man ju så att säga gratis på gatan och hemma. Om man inte som vi är invandrare förstås.

Skulle önska att jag kunde kinesiska. Fast jag ska försöka lära mig spanska först. Och kanske sen katalanska. Vi får se.

Jag sätter mitt hopp till barnen.

Anonym sa...

Jag tycker du gör rätt. Min fru kämpar också på med Spanskan (jag kan den redan). Katalanskan får komma av sig själv, om den kommer. Fakta är ju att Katalanska bara är användbar i Katalonien. Så åtminstone för oss som är här tillfälligt, försöker vi artigt respektera Katalanskan men engagerar oss minimalt. Men mina kollegor blir glada när jag låter dom hålla möten på Katalanska trots att jag är med. Man börjar förstå en del nu. The hard way...

Ang. kinesiska får nog som sagt hoppet sättas till barnen, som sagt.

ania sa...

åh, nu när jag fortsatte läsa och hittade fredrik härén här var jag tvungen att kommentera igen. vi hade en föreläsning med honom när jag gick på en designskola... fast mer om idéer då. lika vass och bra då! han har gjort en bok som heter idéboken också.