tisdag 4 november 2008

Bli frisk snart!

Nu sover äntligen den lille.

Men hjälp vilken pärs det är att se sitt barn plågas utan att man kan göra någonting. Han har inte ätit sedan i lördags kväll. Och sover inte på nätterna. Han dricker knappt något, förutom när vi tvingar honom så att han inte ska torka ut. Han har så ont så ont. En virusinfektion som gett honom blåsor i ansiktet, på halsen, på tungan, i tandköttet, i halsen och allt han gör är att gråta och kvida ajajajajaj. Han är så hungrig men klarar inte av att svälja. Vissa blåsor blöder. Han har magrat. Var fjärde timme ger vi honom smärtlindring, men det räcker inte. Doktorn säger att det är bara att vänta och att om några dagar ska det gå över, men det måste ju finnas någonting annat man kan göra än att bara krama och vyssja?

Hoppas det vänder snart annars måste vi till sjukhuset så att han får dropp, annars får han inte i sig tillräckligt med vätska.

För att avsluta med något positivt så känns det skönt i alla fall att doktorn sa att det inte smittar vuxna och att storebror inte verkar ha drabbats.

7 kommentarer:

Var dags glimtarn sa...

Pust, stackars....Låter lite som i folkmun kallas "mul och klöv sjukan" som brukar gå på svenska dagis på hösten? (även kallat höstblåsor tror jag) Hoppas han får bli frisk fort!

Anonym sa...

Usch, era stackare. Glass brukar kännas skönt för halsen, samt har ju lite kallorier. Men snart är blásorna ett minna blott, och han kommer att vara sitt gamla, vilda jag... Sköt om er!
Kram Lena

Eva sa...

Stackarn! Jag såg han igår, smittar det på barn? Dina är röd och fnasig runt munnen och gnällig...

Eva sa...

Han kanske kan suga på en isbit? Göra isbit av mjölk?
Låter ju som det kan vara det här...
http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=7696

Maria sa...

Hoppas lille Ted blir kry snart!

Maria Agrell, Barcelona sa...

Tack för er omtanke.

Han är fortfarande inte bättre. Var på sjukhuset idag och nu har han fått streptokocker i såren också.

Han är verkligen svag och äter fortfarande ingenting. Har gått ned 15 % av sin kroppsvikt sedan i fredags... förhoppningsvis kommer antibiotikan att bita snart.

Pia sa...

Stackars stackars lille killen!
Min son hade också en virusinfektion med blåsor för ett tag sedan och det var verkligen hemskt även om det nog inte alls var på samma nivå som för din Ted. Han var så ledsen och hungrig och svag men kunde inte äta för att det gjorde så ont. Lite isglass gick ner ibland, det kanske ni kan pröva. Hoppas han blir bättre snart!