tisdag 27 maj 2008

Dessa beslut.

Jag vet, jag borde köpa en ny dator. Min är seg, flimrar och hänger sig. Den orkar inte alls med mitt tempo. Det är ju också rätt billigt med datorer nu för tiden.

Men jag gör det ändå inte. Gruvar mig för all den tid det tar att installera om alla program, föra över dokumenten. Minst två, tre inproduktiva dagar innan allt funkar som det ska igen.

Och vad ska jag köpa för dator? Ska jag övergå till Mac eller hålla fast vid PC?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vill du aka skridskor i uppförsbacke? Köp en Mac! Du kommer att fa betydligt mindre graa har om du fortsatt använder Windows. Macen är grym men trasslet att byta för inbitna Windows-användare kan vara arslangt lärande - och du blir garanterat inte mer produktiv. Programmen pa de olika plattformarna ser mer och mer lika ut. Men du behöver faktiskt inte välja. Köp en Mac med senaste Leopard. Da kan du installera Windows. När du startar datorn kan du välja system, Mac eller Windows. Det finns ju hel del program och applikationer som du kanske kommer att behöva Windows till.

Salomon - Your local nerd.

Maria Agrell, Barcelona sa...

Så du rekommenderar en Mac till slut då eller? Med Leopard.

Tack.

Anonym sa...

Installerade OSX på min PC i höstas. Fungerade inte bra p.g.a. AMD:s processor. Brorsan installerade OSX i förra veckan på sin Inteldator. Perfekt. Precis som vilken Mac som helst, fast betydligt billigare.

Att din PC segar sig beror på att du inte skött om den, så som att ansa autostarter, defragmentera då och då mm.
OSX behöver även den defragmenteras när det är filer större än X mb, men det är det få som bryr sig om.

Så kan du inget om datorer rekommenderar även jag en Mac.