onsdag 25 juli 2007

Lägg till mig i Facebook - om vi känner varandra.

Facebook har på bara några månader blivit en enorm succé. Över 30 miljoner användare är nu registrerade och sajten växer snabbt. I Sverige ökar populariteten, med 80 000 användare registrerade i det svenska nätverket. Jag är en av dem. Tror jag. Eller förresten. Det är jag inte.

Jag är en av 22 382 registrerade spanska användare.

Jag vet inte om jag gillar tjänsten. Till och med för en utelämnande bloggare som jag själv känns allt så transparent. För öppet.

Får hela tiden förfrågningar om att bli kompis med folk jag inte känner. I nätverket aSmallWorld kan jag anmäla sådana som gör det och de blir utslängda från nätverket.

Sedan gillar jag inte att alla hela tiden ser vad folk skriver till varandra och alla förändringar man gör. Sin blogg styr man själv, men Facebook lever sitt eget liv.

4 kommentarer:

Anonym sa...

googla Facebook och "identity theft"...

Dina sa...

Det är ju bara öppet för de man bjuder in. Det är ju bara dina vänner som kan se info om dig. Precis som i din blogg bestämmer du ju vad du vill lägga ut för info om dig själv. Jag får inga förfrågningar om att bli kompis med någon...kanske vill ingen vara min vän:( det är ju så med allt nytt, take the good with the bad. Jag tycker iaf det är jättebra!

BitterMan sa...

Hej där. man kan också ställa in under 'privacy' hur mycket av ens ändringar och samtal som kommer synas på folks newsfeed. :) och om man vill att folk man inte känner ska kunna skicka meddelanden, pokes, se ens presentationsbild osv! så vill man va hemlis går det utmärkt.

jag skulle iofs inte likställa ett communitty med en blogg. men det är väl en definitionsfråga eg.

Anonym sa...

Kolla in Zaplife istället :) Mycket trevligare och på svenska.