onsdag 21 mars 2007

Modiga driftiga människa.

Jag funderar över människors drivkraft. Varför nöjer sig vissa inte förrän de har promenerat på månen, byggt ett imperium, skrivit 100 böcker eller fällt en regering. Vissa har alltid kvar sitt driv, medan andra sitter nöjda dag 1.

Ett enkelt exempel; Madonna. Hur orkar hon? Räcker det inte med att vara bäst en gång i livet? Måste hon fortsätta göra allt? Hon har redan pengarna. Hon har redan funnit kärleken. Hon har redan fått sina barn. Hon har redan sålt bäst. Hon är redan berömd. Varför blir inte hon nöjd fru och satsar sin tid på barnen? Varför fortsätta?

Läser SvD om den spanska domaren Baltasar Garzon som anser att det är dags att ställa president Bush och hans allierade till ansvar för kriget i Irak. Han skriver: "Vi bör tänka efter noggrant om det finns ansvar att utkräva för detta brott från de personer som är eller var ansvariga. Kanske finns bevis nog för att åtala dem".

Garzon blev världsberömd 1999 genom sitt försök att få den förre diktatorn i Chile Augusto Pinochet utlämnad från Storbritannien till Spanien för att arrangera en rättegång om brott mot mänskligheten.

Storhet inspirerar. Jag vill aldrig tappa mitt driv och jag vill också göra något riktigt modigt någon dag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske är det så att man inte vet riktigt vad man strävar efter, det kasnke bara finns en längtan efter något man inte kan ta på, man vill bli uppfylld av något men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är och så fortsätter man och fortsätter för man lyckas aldrig definiera behovet man vill fylla.
Kanske är det så? I Höstsonaten av Ingemar Bergman säger Ingrid Bergmans rollfigur, en konsertpianist, någonting om att hon alltid längtat bort, längtat någon annan plats, men när hoin kom hem förstod hon att det var hem hon längtat till, att hon alltid längtat hem. Ksnske handlar det för många att de behöver hitta hem i sig själva.

Kram

Anna

Anonym sa...

Ursäkta alla min fel itexten nedan :-)

Anna

Camillas lockar sa...

Madonna har ju ett lass med folk kring sig. Så för att vara med i exempelvis H&M-kampanjen innebär inte mycket jobb för henne personligen. Hon har ju en som bokar in det i agendan, som stylar henne, som ser till att pengarna kommer in på banken.... Vissa har det BRA! *avundsjuk*

Anonym sa...

Domare Baltasar Garzon vill politiskt åtala en folkvald president, utan sti några som helst lagar. Samtidigt blundar samma domare för killar som Vitrysslands Lukasjenko, Cubas Castro och Norkoreas Kim Jong Il. Med vänner som Garzon behöver man inga ovänner. Därför är det viktigt att ma

Anonym sa...

Pero qué mierda sabéis sobre la política española! anda iros a vuestro pais, que venis aquí sólo a joder y después criticais.