måndag 25 juni 2007

Precis som 45 000 andra.

Om man tycker att man är himla "special" (uttalas: schpechöl) för att man flyttat utomlands, så kan jag bara upplysa - mig själv - om att 45 000 andra svenskar tydligen gjorde samma sak under förra året.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Och en dag ska jag vara en av dem.. :)

Anonym sa...

Ja men 45k är inte mycket om man tänker sig att det bor nära 9 miljoner i sverige - trots utvandringen...

Folkomrostning Nu! sa...

Jag har last statistik som sajer att 96.000 svenskar emigrerade 2006, rekord. 45K eller 96K ar ett oerhort stort antal svenskar, jag ar en av dom som flyttat. Det borde ringa stora alarmklockor hos politikerna, med dom verkar sova. Om nastan 100.000 skattebetalare flyttar utomlands samtidigt som runt 100.000 bidragsberoende flyttar in till sverige sa sker ett utbyte av befolkningen till stor nackdel for sverige, snart finns det bara politiker och bidrags beroends muslimer i sverige. Det ar sorgligt, det ar en obegriplig politik som Sverige for. Skriv pa namninsamlingen for en folkomrostning.
http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=925

Maria Agrell, Barcelona sa...

Folkomrostning Nu:

Jag tänker verkligen INTE skriva på namninsamligen. Jag flyttade inte från Sverige för att jag är missnöjd med vare sig politiken eller invandringen. Det har med min egen nyfikenhet att göra. Jag ville ha ett äventyr. Sverige är ett fantastiskt land.

Dessutom behöver Sverige invandrare. Av flera orsaker.

Förstår inte hur du kan uttrycka dig så rasistiskt. Du är ju själv invandrare i ett nytt land.

Folkomrostning Nu! sa...

Maria, I sverige finns det 1.6 miljoner svenskar som inte kan fa ett jobb. Varfor tror du att sverige behover invandrare? Bara 3% av de som ankommer till sverige ar arbetskraft invandring. De flesta som kommer till sverige ar analfabeter ifran muslimska lander och de kan inte jobba aven om det fanns jobb till dom. Jag ar dagligen omringad av andra invandrare som mej, men dom/vi vill jobba for pengarna inte leva pa bidrag, det ar helt andra invandrare vi pratar om.
Las om hur det gar till i sverige pa mfo, lar dej lite innan du kallar kritik emot den politiken for rasism. Kommentara garna mfo artikeln.
http://www.mfo.nu/2007/05/04/
asylsokande-semestrar-i-hemlandet-
medan-de-vantar-pa-uppehallstillstand/

Maria Agrell, Barcelona sa...

Solidaritet min vän.

KARLAVAGNEN sa...

Ja hiiimla schpechöööl är vi... Å jag tänker inte skriva på någon himla namnlista heller.

Folkomrostning Nu! sa...

Det var ju inte ett argument eller bevis pa insikt i fragan. Du har nog ingen aning om vad som pagar i sverige, men du gar val som de flesta andra, struntar i att det finns nara 1 miljon asylsokande som betalt uppemot 100.000 kr for att smugglas till sverige som sen far dom asyl, betalt och bostad. Varfor vill du vara solidarisk med dom men inte de som ar riktiga flyktingar i sina hemregioner? Ingen kommentar om mfo.nu artikeln som talar om de falska flyktingarna, konstigt.

Eva sa...

Till rasisten: Alla länder har sina problem, flyttar man utomlands för att man vill bo i ett problemfritt land får man leta länge.

Folkomrostning Nu! sa...

dina, vet inte vem du menar. Men ditt satt att argumentera gor att du genast forlorat debatten, larviga skallsord hor hemma i barnkammaren.
http://www.mfo.nu/2007/05/04/
asylsokande-semestrar-i-hemlandet-
medan-de-vantar-pa-uppehallstillstand/

Kommentera garna mfo artikeln om du har nat i skallen. Ingen annan har gjort det. Men det kravs slutledningformaga, barn har inte det. Att sverige inte har problem finns det ju ingen som tycker inte ens barn, du kanske inte ens ar fodd.

Anonym sa...

Sverige behöver invandrare hävdar många helt okunniga personer, för att bevara välståndet, välståndet som istället har offrats för denna massinvandring.
Därför kallar man också en massinvandring som utarmar för berikande.
Den dagen kanske kommer då svensken finner för gott att lämna landet, då händer något som inte någon politiker tänkt sig, nämligen att försörjningen av de som kommit hit inte längre blir lika självklar och enkel. Låt oss bara hoppas att de inser att de själva måste lätta på sina plånböcker. Förmodligen gör de det eftersom invandringen är något bra och nödvändigt. Det blir troligen enklare då alla rasister lämnat landet.

Maria Agrell, Barcelona sa...

Eftersom du tjatar.

Det finns ju ingen namngiven källa till kritiken min vän.

I artikeln står: "enligt uppgift från en person som säger sig ha bevis för att det är så"

Vad innebär det?

Det är sunt att vara källkritisk, särskilt när det inte ens finns någon forskning eller ens namngiven person som källa.

Jag är varken rädd för muslimer eller invandringen till Sverige. Du är uppenbarligen av en annan åsikt.

Låt oss enas om att vi tror och tycker olika. Detta är fel forum om du vill påverka någon.

Love, peace & understanding.
...........................

Citat från www.mfo.nu:
Trots att de hävdar att de behöver skydd och att de omöjligt kan återvända till sitt hemland, reser ändå hälften av dem (enligt uppgift från en person som säger sig ha bevis för att det är så) dit med direktflyg från Stockholm och Köpenhamn och tillbaka på ”semester” i månader.