onsdag 22 september 2010

Vår monter på Röntgenveckan i Örebro.


Vi hade knappt någon marknadsbudget inför den viktigaste mässan i vår bransch i Sverige, men brist på idéer finns icke. Läkarna tycker kanske att montern i Örebro är lite udda, men alla stannar och vill prata.

I montern ligger det en "läkare" och sover. Symboliken är att han kan fortsätta sova och slipper jouren under natten eftersom våra radiologer i Sydney tar hand om akutens alla undersökninga när det är natt i Sverige - och dag i Australien.

Det innebär rent konkret att om någon åker ambulans in till sjukhuset efter midnatt och akutläkaren misstänker ex. hjärnblödning, så slipper sjukhuset ringa in en radiolog som ligger hemma i sin säng och sover utan röntgenbilderna skickas digitalt direkt ner till en radiolog på andra sidan jordklotet och inom ungefär en kvart får den remitterande läkaren svar så att han vet om han ska skicka patienten vidare till hjärnkirurgen eller inte. I vanliga fall hinner inte ens den jourhavande radiologen in till sjukhuset på en halvtimme - fastän han bor i samma stad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är helt GENIALT!! och fantastiskt bra för alla inblandade. Grattis till att komma på något så smart!!
Gunilla

Maria Agrell, Barcelona sa...

Jag tillämpade gårdagens citat... "Intelligence is the ability to avoid doing work, yet getting the work done."

Well, jag är ju kommunikationschef i bolaget och därmed ansvarig för mässor, men i detta fall har min man kommit på hur montern ska se ut, köpt allt som ska vara i montern och snickrat ihop samtliga möbler. Peruken och en ansiktsmasken är köpt i en maskeradbutik på Gran Via. Innanför masken sitter en uppblåst ballong och sängen är från Ikea.

Det är också min man som har kommit på affärsidén och startat själva bolaget (med en kompis) under sin pappaledighet i slutet av sin läkarutbildning.

Ja, du fattar principen.

Tur för mig att maken är galet kär. So far so good....

6:41 em

Anonym sa...

Incredible.
Really impressed.
Good team you and your hubby.

xx

Anonym sa...

Super coolaste idén. Sá enkelt men bra. Stannar alltid till när det finns en säng och nán sover i den, spelar ingen roll var sängen befinner sig.