lördag 24 juni 2006

Tack för festen!

Sill, nubbe, gräslök, färsk potatis, gräddfil, jordgubbar och glass.
Hälften av maten var direkt-importerad av vänner nerflugna från Sverige och resten inköpt i IKEA:s svenska lantbod.

Malins arkitekt syster Marlene, var en av dem som tagit med sig somrigt god Midsommarmat från Sverige. Bravo.

Vi dansade runt en liten liten midsommarstång. Kanske inte riktigt samma känsla som hemma i Sverige. Barnen uppskattade mer att bada i poolen. De små som vuxit upp utomlands förstod inte riktigt grejen med att dansa runt runt i ring, så vi struntade i små grodorna och lyssnade på svensk sommarschlager istället.

De katalanska grannarna smällde smällare, skjöt raketer och sprängde hemmagjorda bomber som tokar, från klockan 22.00 till framåt morgonen. Ett gäng raketer föll ner i poolen. Förra året sprack hälften av de uppblåsta pool-leksakerna när de träffades. Jobbig tradition.

Min man mådde rätt så bra när han fick kramas med mina favorittjejer här i stan; sportiga starka sexiga Kristin och roliga snygga energiknippet Lena, som fixar galna fester nästan varje helg.

Vår femåring vaknade först vid elvatiden imorse. Tack för det. I eftermiddag träffar vi Kristin och andra på den svenskägda fotbolls-VM-baren-Macroscope Club, för att heja på Sverige när de möter Tyskland i åttondelsfinalen. Snälla, skjut bollen i mål nu Larsson, Ljungberg och Zlatan & C:o!

2 kommentarer:

LAB l'Albero sa...

you're welcome in Italy!

Maria Agrell, Barcelona sa...

Isaksson var duktig i målet i alla fall.

Tack för lektionen, Tyskland.